Nickerie.Net, maandag 29 juni 2009


Nickeriaanse politie getraind in professionele forensische opsporingstechnieken
Geplaatst: 29/06/2009

Nickerie -  Een groep van 23 politiemannen van het district Nickerie is getraind op het gebied van forensische opsporing. Tijdens de training, die in het weekend is gedraaid, hebben de opsporingsambtenaren gedoceerd gekregen hoe zij op de plaats van het delict moeten optreden en het onderzoek kunnen voortzetten. De rechtshandhaving zal de komende periode in Nickerie ingrijpend worden beïnvloed door de technieken en forensisch onderzoek. Dit soort onderzoek versterkt de bewijskracht en kan dienen als ‘voorspeller’ van criminaliteit.

Politie-inspecteur Wiedjaikoemar Oedit zegt dat stille getuigen op de plaats van het delict, indien niet uitgewist, zeker meer klaarheid kunnen helpen brengen in situaties. Voorts is aangegeven dat forensische opsporing landelijk geconcretiseerd zal worden. De politiefunctionaris geeft verder aan dat bij wanordelijke situaties, onderzoek moeilijker wordt. Nu deze groep agenten deze kennis draagt, zal zij in de toekomst anders opereren. Deze mannen zullen herkenbaar zijn aan hun blauwgekleurde vesten.

Tijdens een simulatie was het enthousiasme van de agenten duidelijk uit hun handelingen af te lezen. Het ligt verder in de bedoeling dat Nickerie in een later stadium over een eigen forensische opsporingsafdeling zal beschikken. Met de aangereikte “tools” is de politie van Nickerie hard op weg om haar kwaliteiten op het gebied van onderzoek te verbeteren.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

29-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics