Nickerie.Net, dinsdag 30 juni 2009


BICC pakt met groot machtsvertoon Twenty 20 Cricket Kampioenschap van Nickerie

Richenel Small

Nickerie Door met veel overtuiging van zowel Rabindernath Cricket Club (RCC) als New Gandhi te winnen heeft de ploeg BICC zondagmiddag beslag gelegd op de Twenty 20 kampioenstitel van Nickerie. BICC, die eerder het kampioenschap van Nickerie behaalde en daarna ook beslag legde op de landstitel, mag nu al spreken van een zeer succesvol jaar, waarin haast alles wat te winnen viel ook werd gewonnen.

BICC is zondagmiddag Nickeriaanse Twenty 20 kampioen geworden door in de finale ruim te winnen van New Gandhi.

Eerder werd BICC de Nickeriaanse kampioen en pakte daarna ook nog de nationale titel (Foto Richenel Small)

In Twenty 20 verband kwam de Surinaamse kampioen de vorige week uit tegen United Cricket Club en bereikte ook al vanwege een grandioze overwinning de halve finale. New Gandhi plaatste zich via het lot in de finale, na een gemakkelijke overwinning op Jai Hanoeman. Zondag werd het resultaat van de wedstrijd BICC- RCC afgewacht. In de wedstrijd BICC- RCC won laatstgenoemde club de toss en ging eerst batten. Kort na aanvang moest de wedstrijd vanwege regen worden onderbroken. Aangezien de onderbreking langer dan 1 uur duurde, besloot de wedstrijdleiding het aantal overs terug te brengen naar 15. RCC kwam in 14.3 overs tot slechts 69 runs all out en het was toen al duidelijk dat BICC de wedstrijd zou gaan winnen.

De kampioensploeg had maar 6 overs nodig om de overwinning veilig te stellen. Direct hierna werd de finale tegen New Gandhi gespeeld. Laatstgenoemde ploeg won de toss en stuurde BICC aan bat. In de 15 overs kwam BICC tot 119 runs voor het verlies van 8 wickets. Anthony Seeraj, bleek niet alleen als wicketkeeper een formidabele wedstrijd te spelen, maar hij maakte met zijn 39 runs ook nog de hoogste score en was zondermeer de smaakmaker op het veld. New Gandhi ging hierna batten en al in de 1e over viel de 1e wicket. Toen ook de andere openingsbatsman heel vroeg het speelveld moest verlaten, was het vrijwel zeker dat BICC met de overwinning naar huis zou gaan. De totale ploeg werd echter in de 11e over uitgebowld voor een beschamend aantal runs van 48.

Er wordt nu gewacht op de Twenty 20 kampioen van Paramaribo om dan te spelen om de nationale titel. Vorig jaar werd Amar Shaktie de Twenty 20 kampioen van Suriname door New Gandhi in de hoofdstad te verslaan. Dit jaar zal de wedstrijd in Nickerie worden gespeeld.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

29-06-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics