Nickerie.Net, donderdag 09 juli 2009


Arts Citykliniek niet voor het eerst geschorst

(Novum) - De gynaecoloog van de Haagse Citykliniek is in 2004 al eens voor een halfjaar geschorst. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg woensdag. Waarvoor hij toen werd geschorst, is niet bekendgemaakt.

De kliniek werd eind vorige maand gesloten na een bezoek van de inspectie. Die concludeerde dat de kliniek veel hygiëneregels aan de laars lapte. Ook zou de gynaecoloog, Rock Goerdin, geen 'actuele kennis' over het voorkomen van infecties hebben.

Verschillende patiënten hadden geklaagd over ernstige wondinfecties, verkeerd geplaatste borstprotheses en gebrekkige nazorg. Ook de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie zou bij de inspectie aan de bel hebben getrokken.

RTL Nieuws bericht woensdagavond dat het medisch tuchtcollege Goerdin in 2004 schorste, omdat hij als gynaecoloog te weinig had gedaan om het leven van een 20-jarige vrouw te redden toen zij een zwangerschapsvergiftiging kreeg. Hij zou pas na vier uur zijn komen kijken, waarna hij ook nog eens de verkeerde medicijnen toediende. De vrouw stierf twee weken later. Drie jaar eerder had de 'blunderdokter' al een waarschuwing van het tuchtcollege gekregen, omdat hij baarmoederhalskanker bij een patiënt over het hoofd had gezien.

Inmiddels hebben bij de politie ruim honderd vrouwen een klacht ingediend. Ze zeggen dat ze verkeerd zijn behandeld in de Citykliniek, met soms afzichtelijke resultaten.

(Novum Woensdag 08 juli 2009)


Directeur kliniek zeer tevreden over 'horrordokter'

M. Schottelndreier

De klinisch directeur van de Wellnesskliniek in Genk, Jeff Hoeijbergh, is ‘uiterst gefrustreerd’ over de aantijgingen tegen een van zijn medewerkers, de in Amsterdam en Leiden opgeleide gynaecoloog Rock Goerdin. De laatste zou als cosmetisch chirurg bij mislukte borstoperaties, in de door hem zelf opgerichte CityKliniek in Den Haag, zeker 35 vrouwen ernstig hebben gedupeerd. Kliniek dicht

Op last van de inspectie voor de Gezondheidszorg is de CityKliniek per direct gesloten. Afgelopen vrijdag bezocht een inspectieteam, naar aanleiding van diverse klachten, de Haagse kliniek en trof daar tal van onregelmatigheden aan. Daarop werd onmiddellijke sluiting bevolen.

Zeker 35 Nederlandse vrouwen klagen over de slechte behandeling en begeleiding in de kliniek van Goerdin. Inmiddels wordt hij op internetfora al de “horrordokter’ genoemd. Goede ervaringen

Hoeybergh begrijpt weinig van de Nederlandse commotie. “Wij hebben uitsluitend goede ervaringen met Goerdin, die een prima trackrecord heeft en al drie jaar bij ons werkt. Hij heeft duizenden vrouwen behandeld en daarbij niet noemenswaardig meer fouten gemaakt dan een ander. Vergeet niet: aan dit soort operaties zijn altijd risico’s verbonden. ”

De zogenaamde horrordokter heeft intussen zelf verlof genomen. “Hij is alleen maar bezig in zijn eentje deze mediagolf te verwerken”, aldus Hoeybergh. Op de website van de inspectie is te lezen aan welke voorwaarden de CityKliniek niet voldeed. Glazen huis

Hoe de aantijgingen tegen Goerdin persoonlijk luiden, weet directeur Hoeybergh niet. “We kunnen niets zinnigs zeggen voordat de inspectie opening van zaken aan ons heeft gegeven. Wij zijn als kliniek een glazen huis, bij ons kun je altijd binnenkijken. Maar wij weten nu niets anders dan wat in de media over onze medewerker staat.”

De inspectie onderzoekt de klachten dat Goerdin foutieve prothesen heeft geplaatst en vrouwen ernstige wondinfecties opliepen door een onvoldoende steriele omgeving. Volgende week wordt hieromtrent nadere informatie verwacht.


IGZ gooit Haagse kliniek dicht na wantoestanden

De Haagse CityKliniek moet per direct dicht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft vrijdag een bevel tot sluiten gegeven.Bij de IGZ waren meldingen binnengekomen van ernstige wondinfecties, foutieve plaatsing van borstvergrotingen en onvoldoende nazorg. Een speciaal team van de inspectie heeft donderdag onderzoek uitgevoerd binnen de kliniek.

Onverantwoorde zorg

Daaruit bleek dat patiënten van CityKliniek gevaar liepen en dat zij geen verantwoorde zorg kregen. Verder wil de inspectie vrijdag haar besluit niet toelichten. De IGZ heeft met de chirurg afgesproken dat hij tot nader order niet meer opereert. De inspectie controleert dit. Verder beraadt de IGZ zich nog over nadere tegen de chirurg te nemen stappen. De IGZ komt in de loop van volgende week met meer informatie.

Kamervragen

SP-Kamerlid Henk van Gerven vroeg minister Ab Klink (Volksgezondheid) deze week al om sluiting van de kliniek. De meldingen aan de inspectie waren hem ook ter ore gekomen. Van Gerven plaatst vraagtekens bij de lage prijzen van de kliniek om klanten te lokken en het gebruik van merkloze protheses, waardoor de herkomst van het materiaal niet te achterhalen is.

Ook wil hij niet dat de gynaecoloog die in de kliniek werkte plastische chirurgie doet. De SP’er zou graag zien dat de wet op dit punt wordt aangescherpt. De SP pleit al langer voor een vergunningplicht voor privéklinieken. De CityKliniek was tot nu toe onbereikbaar voor commentaar.


Stroom aan klachten over Haagse kliniek

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft veel klachten ontvangen over de CityKliniek in Den Haag. De vereniging, die de belangen van plastisch chirurgen behartigt, heeft alle kritiek doorgegeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie beval de kliniek vrijdag na onderzoek direct de deuren te sluiten.

Naar aanleiding van de media-aandacht kwamen er afgelopen weekeinde nog eens een stroom aan klachten bij. De meldingen van misstanden hadden te maken met ernstige wondinfecties, foutieve plaatsing van borstvergrotingen en onvoldoende nazorg. Uit onderzoek van de inspectie kwam naar voren dat patiënten gevaar liepen en dat zij geen verantwoorde zorg kregen. Verdere details wil de IGZ nog niet geven (ANP, 29-06-2009).

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dag

01-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics