Nickerie.Net, vrijdag 03 juli 2009


‘Geen invloed slavenverleden op Afro-Surinamer’

Yolanda Ho Asjoe, 02/07/2009

Nieuw Nickerie - Het slavenverleden zou geen invloed hebben op het handelen en denken van de huidige Afro-Surinamer. Deze conclusie werd getrokken aan het einde van een discussieavond afgelopen disdag georganiseerd door de Nickeriaanse commissie Herdenking 1 juli.

De discussie werd gevoerd onder het thema ‘Wat is de positie van de Afro-Surinamer in de huidige samenleving’. Een panel bestaande uit Ronald Julen, Livia Pelswijk en Patrick Walker ging daarna in op vragen. Julen zegt dat 1 juli voor velen een normale dag is. “Als we denken aan de jarenlange minachting en vernederende wijze waarop de slaven werden behandeld is het voor anderen meer een bezinningsmoment”.

Marlene Waal zorgde met haar zang voor de nodige sfeer na de discussieavond over de positie die Afro-Surinamer tegenwoordig inneemt.-. dWT foto / Yolanda Ho Asjoe

Echter moet elke Afro-Surinamer bij zichzelf nagaan wat te doen om los te komen van het slavernijdenken. "Begin bij jezelf. Wie ben ik, wat wil ik zijn en durf ik te zijn wie ik ben. Acceptatie zal een heel belangrijke rol gaan spelen”, benadrukt hij. Er moet niet constant gekeken worden naar her verleden, maar juist gefocust worden op de toekomst en de dingen die de groep binden. De avond werd afgesloten met een optreden van Marlene Waal die speciaal voor deze gelegenheid naar Nickerie werd gehaald.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

02-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics