Nickerie.Net, vrijdag 10 juli 2009


Padieboeren al geregistreerd voor subsidie
Geplaatst: 09/07/2009

Nickerie -  De registratie van de padieboeren in Nickerie om in aanmerking te komen voor subsidie van de overheid is afgelopen. Deze heeft in verschillende ressorten plaatsgevonden. Men startte op 26 juni en de registratie zou aanvankelijk tot en met 3 juli duren. LVV-coördinator Jagnanan Ganpat zegt dat gelet op de situatie werd besloten om de registratie met nog drie dagen te verlengen, wat heeft gemaakt dat zij uiteindelijk op 6 juli de registratie hebben beëindigd. De regio West coördinator heeft ook gezegd dat circa 2000 padieproducenten zich hebben laten registreren. Momenteel is men bezig met ‘screening’ waarna de lijsten weer ter inzage zullen worden gelegd. Boeren krijgen dan ongeveer een week de tijd om hun gegevens te controleren.

In een vraag of de boeren vrees hebben dat de belastingsdienst bij hen langs zal komen, zei Ganpat dat de meeste boeren wel over een vastnummer beschikken. In percentage uitgedrukt komt dat volgens hem neer op 80%. De rest van de boeren hebben zich verder aangemeld bij de belastingen, daar het hebben van een vastnummer een van de verplichte zaken was om in aanmerking te komen voor de geldinjectie.

Ganpat heeft verder medegedeeld dat de kleine landbouwers al voor 90 procent hebben ingezaaid. Wel is het naar zeggen van de LVV-coördinator zo dat er een kleine stagnatie is opgetreden bij de grootlandbouwers die gesitueerd zijn aan de rechteroever van de Nickerierivier. Padieboeren die bewust incorrecte gegevens hebben ingevuld, zullen uitgesloten worden van financiële ondersteuning.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

10-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics