Nickerie.Net, maandag 13 juli 2009


SBS-mast voor de tweede keer neergestort als gevolg van onweer

Asha Chaturi, 13/07/2009

Nieuw Nickerie - "Wij dachten dat het een aardbeving was en renden naar buiten. Op dat moment hoorde ik een directielid schreeuwen dat iedereen naar buiten moest. En wij renden ook naar buiten. Op dat moment hadden wij helemaal geen tijd op te letten wat er is gebeurd. Toen wij naar buiten kwamen, zagen wij dat de mast was gevallen," vertelt Wikesh Changoe zijn relaas. Hij is één van de werknemers van Soekhoe's Broadcasting Suriname (SBS).

Het overgrote deel van de mast van SBS is gistermiddag op het gebouw gevallen. De schade is enorm.-dWT foto/Asha Chaturi.

Op het moment van het ongeval zaten zeven medewerkers in de bovenbouw en twee op de begane grond. Het grootste deel van de 70 meter lange mast van het bedrijf is gistermiddag omstreeks half twee naar beneden gevallen. Ongeveer 19 meter mast staat nog. De mast is gevallen op het gebouw en de schade is aanzienlijk. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

SBS is één van de populairste stations in het rijstdistrict. "Ik vind alleen jammer dat we binnen een jaar tijd twee keer enorme schade hebben geleden," zegt directeur/eigenaar Harry Soekhoe. Het eerste geval was eind vorig jaar, toen de zenders door bliksem waren getroffen. Na enkele maanden was het station weer in de lucht. Soekhoe zegt dat hij ondanks deze zware klap, de moed niet zal opgeven. Bij het station was er veel belangstelling en medeleven van de bewoners. Zowel het gebouw als de mast zijn verzekerd. Na de administratieve rompslomp met de verzekering zal de herbouw beginnen. SBS bestaat al zes jaar.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics