Nickerie.Net, maandag 20 juli 2009


Nickerie helpt landelijke Havo-resultaten niet opkrikken

20/07/2009

Nieuw nickerie - Alle hoop om de landelijke Havo-examenresultaten enigszins op te krikken zijn de grond ingeboord, toen zaterdag bleek dat de resultaten in het rijstdistrict nog slechter zijn dan die van het vorig schooljaar. Het percentage viel met maar liefst 18 procent terug naar 23 procent. Het vorig jaar was dit nog 41 procent.

De percentages op VWO-niveau gingen juist verder de lucht in. Van 56 procent in 2008, naar 65 procent geslaagden dit jaar. Havo/VWO-directeur Nino Tjon A Njoek zoekt het slechte Havo-resultaat niet bij de lange staking eerder in het jaar, maar bij de studenten zelf. Ze vindt dat docenten hun best hebben gedaan om de studenten te motiveren. Echter hebben de Havo-studenten het volgens Tjon A Njoek laten liggen en hun inzet was niets. “Zij waren niet serieus, verzuimden heel veel en maakten helemaal geen huiswerk”. Aan dWT zegt de directeur dat de ouders werden opgeroepen, maar niet verschenen op ouderochtenden.

Deze drie studenten van het Havo/VWO-Nickerie behoren tot de weinigen die alle reden hebben tot lachen. Zij behaalden direct de eindstreep, terwijl een groot deel van hun studiegenoten het moet doen met een herkansing of in het komend schooljaar moet hopen dit succes te behalen.-. dWTfoto/Yolanda Ho Asjoe

De VWO-studenten daarentegen hebben het veel beter gedaan. “De resultaten liegen er niet om”, benadrukt de directeur. Aan het eindexamen Havo deden 74 kandidaten mee van wie 18 direct slaagden (18 procent) 29 (39 procent) een herkansing hebben en 28 (38 procent) het in het volgend schooljaar opnieuw mogen proberen.

Op VWO-niveau werd van 57 kandidaten het examen afgenomen. Zevenendertig (65 procent) slaagden direct, negen (16 procent) hebben de kans alsnog de eindstreep te halen en 11 (19 procent) is terug bij af. Best geslaagde van het Havo is Soekha Naviensharma en voor het VWO is dat Dinai Sewbaran, die met drie tienen is geslaagd. Sewbaran vertegenwoordigt Suriname op dit moment bij de natuurkunde olympiade in Mexico. Darrel Lieveld, één van de weinige geslaagden bij het Havo, zegt in gesprek met de krant dat de stakingen hem niet hebben achtergehouden, maar dat hij elke vrije dag benut heeft om te studeren. “Ik heb hard gewerkt en dit is mijn beloning”.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

20-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics