Nickerie.Net, donderdag 23 juli 2009


Fraude met werktijden bij OW Nickerie
Geplaatst: 23/07/2009

Nickerie -  Ambtenaren aangesloten bij de BVPOW hebben zich gistermorgen beklaagd bij hun bestuur omtrent een circulaire die vanuit de leiding is verstuurd. In deze circulaire is aangegeven dat bij controle van presentielijsten, het vaker voorkomt dat een aantal ambtenaren de middagpresentie niet ondertekent en dat zij deze pas de dag erna met de toestemming van hun chef invullen. Verder staat vermeld dat geen enkele afdelingschef de bevoegdheid heeft om ambtenaren eerder naar huis te sturen. Dit heeft o.a. kwaad bloed gezet bij de OW-ambtenaren die zich hebben beklaagd bij hun bondsvoorzitter Roy B. Dalloesingh.

De bondsvoorzitter zei dat hij zelf niet vooraf in kennis was gesteld dat zo een schrijven onderweg was. Hij bevestigde wel dat er enkele personen zijn die om zeven uur aan het werk verschijnen en om kwart over zeven na getekend te hebben de werkplek voor de rest van de dag verlaten. Zij gaan weg, omdat zij tussendoor andere activiteiten ontplooien. Dalloesingh vraagt zich af wat te doen wanneer de chefs geen bevoegdheden meer hebben. Wie zal of mag dan bij afwezigheid van de leiding bepalen of een ambtenaar eerder weg mag? Vanuit de bond zal getracht worden om heel gauw een gesprek te hebben met het sectiehoofd.

Maheshwar Badal, het sectiehoofd in kwestie, om een reactie gevraagd, zegt dat er niks verkeerds is opgenomen in de circulaire. Men dient conform de regels te werken en niet anders. Volgens de dienstvoorschriften zijn de officiŽle kantooruren van maandag tot en met donderdag van 07.00 tot 15.00 uur en des vrijdags van 07.00 tot 14.30 u. Voorts dient het personeel zich op tijd aan het werk te melden en om 07.00 uur, dadelijk na het tekenen van de presentatie, aan te vangen met de werkzaamheden tot respectievelijk 15.00 uur en 14.30 uur.

Wanneer de chefs besluiten dat een ambtenaar het werk vroegtijdig mag verlaten, dient deze de afdeling personeelszaken op de hoogte te stellen. Bronnen binnen OW sectie Nickerie vertellen dat enkele afdelingshoofden het spelletje meespelen zodat ambtenaren eerder weg kunnen. Het hele systeem is door de tijden heen aanzienlijk gaan verwateren. Mensen doen wat ze hebben willen bij OW, maar werken doen ze niet.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

23-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics