Nickerie.Net, vrijdag 24 juli 2009


Mungra Ziekenhuis oogarts en twee internisten rijker
Geplaatst: 24/07/2009

Nickerie -  Vanaf volgende week zullen een oogarts en twee internisten reguliere poli houden in het Dr. L. Mungra Ziekenhuis te Nickerie. Dit zegt de voorzitter van het SZN-stichtingsbestuur August Lila. De specialisten die allen afkomstig zijn uit Cuba, zijn reeds in Nickerie en bevinden zich in hun oriŽntatieperiode. De Cubaanse oogarts Julian Delgado die genoeg ervaringen heeft opgedaan tijdens zijn verblijf in Nickerie, heeft volgens Lila bij zijn vertrek in 2007 steeds aangegeven belangstelling te hebben om in het ziekenhuis te werken. Het medisch team wordt verder ook nog versterkt met 2 internisten, wat het aantal brengt op 3. Deze werken permanent in het ziekenhuis en dit is een positieve ontwikkeling, meent August Lila.

ďHet biedt ons nog meer mogelijkheden om een aantal lang gekoesterde plannen te realiseren. Zo wordt nu al bestudeerd om de internisten te laten pendelen richting Wageningen en Coronie. Dit zal niet gebeuren alvorens er gesprekken zullen worden gevoerd met het ministerie van Volksgezondheid en de RGD. Uit voorlopige rapportage blijkt dat Coronie over bijna een compleet ziekenhuis beschikt. Hierdoor zal de druk aanzienlijk afnemen bij SZN. Voor de patiŽnten uit deze woongebieden zal het dan ook efficiŽnter zijn om specialistische behandelingen te ontvangen. De lange ritten van en naar het SZN hoeven dan niet meer.

De stichtingsvoorman zegt dan een permanente oogarts wel op zijn plaats is. Voorheen was de druk op de pendelarts enorm groot, waarbij mensen niet eens geholpen konden worden. August Lila gaf mee dat per keer zo een pendelarts meer dan zeventig personen moest behandelen, terwijl er ook een wachtlijst eropna werd gehouden. Een duidelijk teken dat de behoefte aan een permanente oogarts groot was. De oogarts zal gebruik maken van een bestaande kamer waarin instrumentarium aanwezig is voor het houden van poli en het verrichten van onderzoekingen. Grote oogoperaties zullen tot dusver uitgevoerd worden door de oogmissie.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

24-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics