Nickerie.Net, vrijdag 24 juli 2009


Trauma achtervolgt ouders Faroesha Khodabaks

Asha Chaturi, 24/07/2009

Nieuw nickerie - Nog steeds hebben de ouders van Faroesha Khodabaks, een jaar na haar dood, het moeilijk met de verwerking. Hun tienjarige dochter werd op deze dag in 2008 op wrede wijze uit het leven gerukt. "We zijn nu een jaar verder, maar het lijkt alsof het nog gisteren is gebeurd. Het verdriet is nog steeds niet te verwerken. Het is moeilijk te accepteren dat wij Faroesha nooit meer zullen zien," zegt een zeer emotionele Asif Khodabaks, vader van het slachtoffer. Op 24 juli van het vorig jaar werd Faroesha door Prewish K. (inmiddels 13) door messteken om het leven gebracht.

De jongen, ex-leerling van de openbare Kisoensingschool, waar het latere slachtoffer ook op school zat, ging hiertoe over nadat ze geen acht sloeg op zijn avances. Deze moord ging als een schokgolf door het land en heeft zelfs het wereldnieuws gehaald. De publieke belangstelling tijdens de uitvaart was dan ook groot. De hele situatie heeft een trauma bij de familie achtergelaten. Moeder Zorida Khodabaks moet nog altijd aan haar “prinsesje” denken. Het meest wanneer zij haar andere dochter, Fanaisha, klaarmaakt voor de school.

De ouders van Faroesha Khodabaks en hun twee overige dochters kort na de moord op hun oudste kind. Een jaar na haar dood is het leed nog niet verwerkt. dWT archief -.

De zusters ondergingen dit proces namelijk altijd heel gemoedelijk en liepen samen naar school. "Helaas is het zo dat wij haar nooit meer zullen zien," zegt Zorida. Aan de zusjes van Faroesha, Fanaisha en Shirani, hebben de ouders gezegd dat hun zus bij God is en nooit meer zal terugkomen. “Ook schrikken ze vaak wakker uit hun slaap en vragen ze ons of ze ook bij God mogen gaan om hun zus te zien”. Hierop moeten de ouders hun dochters echter het antwoord schuldig blijven. Inmiddels heeft het gezin hulp gekregen van stichting Welzijns Instituut Nickerie, WIN. Psycholoog Tobi Graafsma komt vaak langs voor professionele hulp, waarvan dankbaar gebruik wordt gemaakt.

Vader Asif is wel bijzonder teleurgesteld in de overheid. Na de begrafenis hebben zij niemand meer van de overheid gezien, die ooit notitie is komen nemen. Hij zegt dat op de dag van de begrafenis er zoveel beloftes zijn gedaan, onder andere door parlementariër Carmelita Ferreira. Die had toegezegd de zaak niet zo te zullen laten. Dit gaf de familie het gevoel dat ze veel steun genoot uit de gemeenschap. Een jaar verder blijken alle beloften volgens Asif slechts loze woorden te zijn.

Ook de situatie op de school is hetzelfde. Er is nooit een omrastering gekomen. Wel is de schoolleiding vervangen. Fanaisha is inmiddels afgeschreven van de Kisoensingschool en bezoekt een andere school. Vandaag wordt een memorialwebsite, www.faroeshakhodabaks.nl, gelanceerd waarop alle informatie over Faroesha te lezen is. Prewish K. is dit jaar voor de moord veroordeeld en zal tot zijn 21ste in het jongerendoorgangshuis Opa Doeli moeten verblijven.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

24-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics