Nickerie.Net, woensdag 29 juli 2009


Huurders volkswoning vinden huur van SRD 55,- te hoog

28/07/2009

Nieuw Nickerie - Bewoners van volkswoningen in de Van Pettenpolder in Nickerie vinden de maandelijkse huur van SRD 55 ondraaglijk. Een luttel bedrag vindt Conrad Djojo, voorzitter van de stichting Bouw en Exploitatie van Woningen (BEW). “Slechts SRD 55 en toch zijn er huurachterstanden”, beklaagt Djojo zich. Die achterstanden worden nu door een ingehuurd incassobureau aangepakt waarbij de extra kosten voor rekening zijn van de huurder.

Recent hebben de huurders via districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar een petitie ingediend bij de regering waarin ze hun beklag doen. Naast de huur zou ook de huurkoopregeling die ze zijn aangegaan met BEW, ondraaglijk zijn. Daarnaast zouden tal van handelingen van de stichting in strijd zijn met elke vorm van ethiek en moraal. Nu eisen ze gelijkgesteld te worden aan de bewoners van Helena Christina II en Sunny Point.

Djojo denkt echter dat er politieke motieven hierachter schuilen en zegt niet van aanpak te zullen veranderen. “BEW heeft haar bestaansrecht bewezen en zal gewoon doorgaan met het toewijzen van volkswoningen", benadrukt Djojo. Ook de vele misstanden met betrekking tot de toewijzing van woningen zullen rechtgetrokken worden. De stichting is tijdens de regering Wijdenbosch/Radhakishun opgezet, maar kon pas in 2006 geformaliseerd worden door bureaucratische formaliteiten.

Djojo vindt het jammer dat de samenleving verkeerd wordt geïnformeerd over de werkzaamheden van de stichting. "Desalniettemin zal BEW doorgaan met het toewijzen van volkswoningen en zal ook overgaan tot intrekking indien de mensen niet voldoen aan de voorwaarden". Hij benadrukt dat de situatie van Helena Christina een totaal andere is dan die in de Van Pettenpolder. Desondanks hopen de bewoners van dit volkswoningbouwproject dat er vanuit Paramaribo heel gauw meer duidelijkheid komt in deze slepende zaak.-

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

28-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics