Nickerie.Net, vrijdag 31 juli 2009


Nickerie epicentrum van smokkelsigaretten uit Guyana
Geplaatst: 29/07/2009

Nickerie -  Winkeliers in het district Nickerie hebben gemerkt dat er een levendige handel bestaat in smokkelsigaretten die via de illegale route vanuit Guyana worden aangevoerd. Volgens verder verkregen informatie uit de Nickeriaanse handelswereld is aan de merken Pall Mall en Dun Hill duidelijk te zien is dat het product uit Guyana afkomstig is. Vanuit Nickerie wordt het product verder verhandeld richting Wageningen en Coronie.

Het verbaast winkeliers echter dat de autoriteiten niet optreden, terwijl men zoveel heisa heeft gemaakt omtrent de smokkel van groenten. Bij de sigaretten is in vergelijking met groenten duidelijk op de verpakking waar te nemen dat het product voor Guyana bestemd is en toch haar weg naar Suriname heeft gevonden via de backtrack-route. Met deze smokkelpraktijken van sigaretten uit Guyana verdient de staat veel minder aan accijnzen die gelden op o.a. sigaretten en alcoholhoudende producten, waarvoor fors betaald moet worden. Echter is het zo dat de sigaretten door bepaalde figuren worden gedistribueerd aan de winkeliers. Zij willen natuurlijk niets loslaten, daar zij er ook baat bij hebben.

De consumptie van sigaretten is haast niet afgenomen. Wel is het zo dat rokers gewoon de overstap maken naar de gesmokkelde sigaretten die veel minder kosten dan wat hier gedistribueerd wordt. De bende die dit verboden rookwaar veel goedkoper aan de man brengt, is vermoedelijk goed georganiseerd. Gesuggereerd wordt dat enkele toppers binnen de handel bezig zijn met dit soort praktijken en voorlopig nog buiten de armen van de justitie weten te blijven.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

31-07-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics