Nickerie.Net, maandag 03 augustus 2009


Radio 10 report door Ricky Ristie (mp3)

Decentralisatieproces hoogtepunt 130 jaar Nieuw-Nickerie

Beta Debidien, 03/08/2009

Nieuw Nickerie - Voor de burgervader van het rijstdistrict is het decentralisatieproces het hoogtepunt van 130 jaar Nieuw-Nickerie. Het district krijgt een grote mate van bestuursautonomie binnen het centraal beleid van de overheid, zei districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar. Hij sprak aan de vooravond van de feestweek in verband met 130 jaar Nieuw-Nickerie. Op 8 augustus bestaat de hoofdplaats van het rijstdistrict 130 jaar.

“Na het 130ste jaar moeten wij verder gaan met het vergroten van de leefbaarheid, controleerbaarheid en bestuurbaarheid, waardoor het district grote hoogten van welvaart en welzijn mag beleven.” Hij wil alleen maar vooruitblikken en niet meer achteruit kijken. “Laten wij elkaar de hand geven en zaken als volwassenen benaderen en proberen vooral de strijdbijlen te begraven in dit district.”

Aanwezigen bij de openingsceremonie

Minister Michael Felisi van Regionale Ontwikkeling was er ook bij. Volgens de bewindsman is de Nickeriaan verplicht om bij deze herdenking na te gaan hoe zijn district er na de komende 130 jaar moet uitzien. De Nickeriaanse burger mag niet laten gebeuren dat hij uitgesloten wordt bij de verdere ontwikkeling van zijn district. “U mag geen passieve burger zijn, maar een actieve die op elk tijdstip van de dag zijn plaats kan opeisen in het district.

Natuurlijk zult u moeten arbeiden.” Felisi onderwees de burgers dat het decentralisatieproces zich niet op het kantoor van dc Shankar ontwikkelt. “Een goed decentralisatiegebeuren komt pas op gang wanneer een burger mondig is en zich organiseert en in dat verband keuzes maakt en eist van de beleidsmakers dat er naar hem geluisterd wordt.” Als de burger dat nalaat, zullen anderen voor hem bepalen, stelde de RO-bewindsman.

De lokale burgers moeten de economische power, stabiliteit en potentie van het district Nickerie op een hoog niveau proberen te houden. Felisi ziet graag dat zowel de natte als droge infrastructuur wordt verbeterd in het rijstdistrict en dat ook andere economische activiteiten zich daar gaan ontwikkelen.

Middels het ontsteken van de feestfakkel geeft minister Felisi het startsein van het feestweek

De feestfakkel is vrijdag door minister Felisi aangestoken en daarmee heeft hij officieel het startsein gegeven voor de festiviteiten. Een minibeurs, kermis en verschillende culturele voordrachten en sportactiviteiten zijn deel van het programma. Op 8 augustus worden de activiteiten afgesloten met een volksreceptie, een rondmars, een exercitieshow van het Nationaal Leger en de aanbieding van een gedenkboek.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics