Nickerie.Net, maandag 10 augustus 2009


DNA-lid Hariëtte Ramdien ontstemt ‘Ik had de president van Suriname verwacht’

Asha Chaturi, 10/08/2009

Nieuw Nickerie - "Ik had de president van Suriname verwacht en niet de ‘president van de Nationale Partij Suriname’ (NPS)." Dit zegt een zichtbaar geïrriteerde parlementariër Harriëtte Ramdien bij de viering van 130 jaar Nieuw Nickerie, zaterdag. Ramdien zegt bijzonder ontstemt te zijn toen Venetiaan met NPS-vlaggen werd ontvangen bij aankomst in Nieuw-Nickerie. Boos als ze was, wilde het DNA-lid op gegeven moment gewoon ‘rel schoppen’. Ze heeft dat niet gedaan uit respect voor haar district.

Zaterdag is president Venetiaan door ongeveer zestig aanhangers van zijn partij binnengehaald. Volgens Ramdien is dit bij veel gasten, vooral Nickerianen, niet in goede aarde gevallen. “Het ging om een feest waarbij wij de president van Suriname hebben uitgenodigd om dit heuglijk feit te vieren. Wij hebben niet de ‘president van de NPS’ uitgenodigd”. Volgens het DNA-lid heeft Venetiaan wederom getoond dat hij de president is van een bepaalde etnisch groep en niet van geheel Suriname. Zij zegt het heel erg te vinden dat een ieder is gevraagd om op te staan toen de ‘president van de NPS’ binnenkwam.

Ramdien zegt dat zij is opgestaan om het symbool van het presidentschap en niet om de ‘president van NPS’. De parlementariër zegt dat Ramdien Sardjoe als vicepresident van Suriname is binnengehaald, alhoewel hij de voorzitter van de VHP is. "Hij weet gewoon hoe het hoort. Hij is gekomen om de jaardag van Nieuw-Nickerie samen met Surinamers te vieren en niet met VHP'ers." Leakat Mahawatkhan, gewezen parlementariër, zegt het ook jammer te vinden dat aan de viering van 130 jaar Nieuw Nickerie, een politiek tintje wordt gegeven. NPS-parlementariër Camelita Ferreira om een reactie gevraagd zegt dat met het binnenhalen van de president door aanhangers van zijn partij er geen vuiltje aan de lucht is. "Wij halen onze voorzitter, tevens de president van het land binnen hoe wij willen. Niemand komt voor ons de les lezen over hoe wij dat moeten doen. Laat dit duidelijk zijn", aldus Ferreira. Zij zegt dat de NPS nooit kritiek heeft geleverd op de manier hoe anderen hun partijvoorzitter in het district binnenhalen. Kritiek over hoe de NPS-aanhang dat met haar voorzitter doet, laat haar daarom koud.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

10-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics