Nickerie.Net, maandag 10 augustus 2009


Regering schenkt honderdduizend SRD aan jarige Nieuw Nickerie
Geplaatst: 10/08/2009

Nickerie -  Nieuw Nickerie, de hoofdplaats van het westelijk grensdistrict Nickerie, heeft zaterdag onder veel publieke belangstelling haar 130-jarig bestaan gevierd. Op weg naar deze bigi jari heeft een feestcommissie ervoor gezorgd dat er een feestweek vol activiteiten op touw was gezet. Zaterdag bereikte het feest haar hoogste punt met de komst van een regeringsdelegatie onder leiding van president drs. R.R. Venetiaan en vicepresident Ramdien Sardjoe. Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar heeft in zijn betoog duidelijk aangegeven dat 130 jaar Nieuw Nickerie een bijzondere strijd is geweest tussen mens en natuur, waardoor steeds de stad moest worden verplaatst tot waar het nu al 130 jaar staat.

Ook vicepresident Ramdien Sardjoe zei dat de strijd met de natuur, in dit geval het water, nog lang niet is uitgestreden. Sardjoe zei dat het district nu een zeedijk heeft van 6.8 kilometer om o.a. de 12.000 hectare landbouwgrond te behoeden voor ondergang. Volgens Sardjoe heeft Nickerie de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hij benadrukte dat Nickerie veel aandacht geniet vanuit de regering als het gaat om o.a. infrastructuur, uitbreiding van zandwegen en asfalteringsplannen.
Sardjoe zei verder dat Nickerie om vele factoren, zeker een speciale hulde verdient mede als producent van rijst, ons hoofdvoedsel. De vicepresident deed ook uit de doeken dat Nickerie doorgaat met de trend van ontwikkelingen binnen het onderwijssysteem. Hij deelde mede dat Nickerie een nieuwe havenfaciliteit zal krijgen en zal de Nickerierivier uitgebaggerd worden.

President Ronald Venetiaan had het in zijn boodschap erover dat Nickerie grote veranderingen heeft meegemaakt, waarbij gesteld mag worden dat de locale gemeenschap zichzelf verder heeft weten te ontwikkelen om vooruit te gaan. Met de woorden schoonheid, aantrekkelijkheid en vooral de rust die er in Nickerie heerst, voegde hij toe dat dit o.a. ingrediŽnten zijn die de Nickeriaan trots maakt om Surinamer te zijn. In verband met het 130-jarig bestaan van Nieuw Nickerie heeft het staatshoofd symbolisch een cheque ter waarde van honderdduizend Surinaamse dollars overhandigd aan commissievoorzitter Ravien Changoer. Het feest werd eerder opgefleurd met een militaire exercitie en het loslaten van 130 heliumballonnen vanuit het Volksplein. Opmerkelijk was wel het feit dat o.a. parlementariŽr H.Ramdien zich ernstig heeft gestoord aan het feit dat de president door een deel van zijn directe aanhangers met NPS-vlaggen is verwelkomd en het erop leek dat niet de president, maar de NPS-voorzitter op het feest aanwezig was.

Danny Jibodh

Uitgebreid fotoreportage volgt .....

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

10-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics