Nickerie.Net, maandag 17 augustus 2009


SZN blundert - Skeletdelen belandt op vuilnisbelt te Rijsdijk
Geplaatst: 17/08/2009

Nickerie -  De politie heeft na een melding skeletdelen van een mens aangetroffen op de vuildumpplaats te Rijsdijk, Nickerie. Gopal Pahladsingh zegt dat een krabbenvanger hem verwittigde wat hij op de dumpplaats had aangetroffen. Pahladsingh, die op steenworp afstand woont, ging poolshoogte nemen en ontdekte dat de informatie klopte. Delen van een mens waren in een vuilniszak gedumpt tussen al het afval. Er smeulde ook een vuur. Door de hitte was het plastic gaan smelten en kon je delen van het skelet duidelijk waarnemen, zei Pahladsingh. Nog diezelfde zaterdagavond werd de politie gewaarschuwd.

Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en de dumpplaats was binnen een mum van tijd vol met mensen. De politie deed het stoffelijk overschot afvoeren per lijkenwagen. Volgens politie-inspecteur Bennie Patterson is het skelet per vergissing opgeruimd vanuit het magazijn van het Dr.L.Mungra Ziekenhuis waar het al een tijdje lag.

Vergissing

Ziekenhuisdirecteur drs. Ravien Changoer gaf mee dat bij een grote schoonmaakbeurt, waartoe ook het mortuarium toebehoort, het skelet per vergissing zou zijn gelicht en dus op de belt is beland. Het skelet bevond zich naar alle waarschijnlijkheid in een van de ruimtes. De ziekenhuisdirecteur zei verder dat het skelet, gelet op de toestand waarin het verkeerde, helemaal niet in een van de koelcellen hoefde te worden bewaard.

Uit Coronie

Delen van het skelet zijn bijkans een jaar terug aangetroffen in het district Coronie. Vanuit de gemeenschap wordt geopperd dat de forensische opsporing hiermee een enorme uitdaging heeft om het skelet nader te onderzoeken en uiteindelijk te identificeren.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

17-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics