Nickerie.Net, maandag 17 augustus 2009


Via Vinci start master- en bacheloropleiding in Nickerie 
Geplaatst: 17/08/2009

Nickerie -  Leergierigen van het district Nickerie hebben nu de kans van hun leven om in de eigen woonomgeving verder te studeren. Zij worden binnenkort in staat gesteld om in de eigen huiskamer hun bull te behalen op zowel bachelor- als mastersniveau in verschillende studierichtingen. Districtscommissaris drs. Bhagwatpersad Shankar, die zelf ook nog studerende is, gaf mee dat mensen na het behalen van hun middelbare diploma een ruime keuze hebben om hogerop te klimmen qua opleiding. In verband met verdere informatieverschaffing vertoefde prof. dr. Radjesh Oeditdoebe in Nickerie om belangstellenden warm te maken.

Oeditdoebe die eerder een bezoekje had gebracht aan het district, heeft geconstateerd dat er interesse is bij mensen om verderop te klimmen middels studie. Oedit Doebe, die als hoogleraar verbonden is aan de Via Vinci Universiteit in Holland, heeft ook gezien dat financiŽn een rol speelt bij mensen die verder willen studeren. Intussen heeft hij er werk van gemaakt om het zover te krijgen dat midden oktober 2009 gestart wordt met bacheloropleidingen in Nickerie bij voldoende belangstelling. Er is naar zeggen van de Via Vinci-hoogleraar behoefte bij zeker twaalftal mensen die ervoor kiezen om verder te gaan.

Oeditdoebe deelde mee dat een speciaal studiefonds personen in staat stelt om hun studie te financieren voor zeker 65%. Voor een opleiding van circa 2.5 jaren op mastersniveau moet men 8.500 euroís kunnen neertellen. Via Vinci is de internationale universiteit voor creatief leiderschap en duurzaam ondernemen met post HBO-, Master-, MBA-, MBE- en DBA-opleidingen.

Danny Jibodh

Eerdere bericht verschenen over Via Vinci Universiteit:

Grote vraagtekens over legitimiteit van MBA-opleidng door Via Vinci University

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

17-08-2009


WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics