Nickerie.Net, maandag 24 augustus 2009


Provocerende landbouwer krijgt klap van Harrinanan Oemraw

Geplaatst: 24/08/2009

Nickerie -  Nadat padieproducent Ahmadkhan Radja, SPBA-topman Harrinan Oemraw voor “chor” (dief) had uitgemaakt, was het hek van de dam. Daarop gaf Oemraw, die afgelopen weekend nog gesprekken heeft gevoerd met LVV-minister Stanley Raghoebarsing, in een opwelling een klap aan Ahmadkhan. Het boerenvolk van Nickerie is al geruime tijd verhit, omdat men vindt onder valse voorwendselen benadeeld te zijn: per baal is aan hen SRD 7 uitbetaald en geen SRD 480 per hectare zoals beloofd.

Oemraw zei aan de boeren dat hij pogingen heeft gedaan om de minister tot andere gedachten te brengen, maar dat deze voet bij stuk heeft gehouden. Oemraw deelde verder mede dat de bewindsvoerder van LVV verduidelijkt had, dat indien men geen waarheidsgetrouwe informatie zou neerpennen, dat gevolgen zou hebben. De boeren zitten zich verder af te vragen hoe de regering te werk gaat met hun controlemechanisme als boeren meer of minder hebben ontvangen. De boeren stellen dat de kosten altijd per hectare worden opgemaakt en niet per baal.

Radja Ahmadkhan die een klap moest incasseren, aarzelde geenszins om Oemraw voor een boef uit te schelden en te zeggen dat zij door hem letterlijk om de tuin zijn geleid. Oemraw werd verder uitgemaakt voor loopjongen van de coalitie.

Radja Ahmadkhan gaf te kennen dat een groep mensen een tip zou hebben gekregen uit een bepaalde hoek en dus meer opbrengsten hebben aangegeven. Oemraw daarentegen stelde dat het slechts bedoeld was om boeren op het hart te drukken geen valse informatie te geven en geen vrees te hebben voor de belastingdienst. Oemraw zei dat hij als SPBA-man de boeren heeft geprobeerd te informeren. Het voorval waar Oemraw, landbouwer Radja Ahmadkhan een rake klap heeft gegeven, vond plaats op het complex van LVV Regio West Nickerie. Van de minister kregen de boeren te horen zich niet meer te concentreren op het gebeurde, maar zich te focussen op het komend seizoen. Na het voorval hebben de zonen van Hermandad weer rust en orde gebracht onder de menigte.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

24-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics