Nickerie.Net, maandag 24 augustus 2009


Twee lijkenwagens en politie bij begrafenis 2-jarige Prewish Premchand - obductierapport ter discussie
Geplaatst: 24/08/2009

Nickerie -  De dood van de 2-jarige Prewish Premchand in Nickerie heeft bij de lokale gemeenschap van Nickerie veel vraagtekens gebracht. Uit verschillende hoeken kwamen mensen met verschillende opvattingen over de dood van deze peuter. Uit het obductierapport heeft de anatoom patholoog geen sporen van enig misdrijf aangetroffen zoals gesuggereerd werd. Nadat het ontzielde lichaam van de jongen was afgestaan voor de teraardebestelling ontstond er een behoorlijke familieruzie tussen de biologische vader en de moeder van de jongen, die beiden het lijk opeisten.

Door tussenkomst van kort gedingrechter R. Rodrigues is er toen besloten om de begrafenis van de 2-jarige peuter te laten geschieden onder strenge politiebegeleiding. Dit, ter voorkoming van verdere escalaties. Op gegeven moment waren er twee lijkenwagens van twee verschillende uitvaartbedrijven om het dode kind te vervoeren. De ene dodenwagen heeft als eerste het lijk vervoerd naar de woning van de biologische vader, waarna de andere lijkentransporteur het verder onder begeleiding van leden van de politie bikers unit naar de begraafplaats bracht.

Een zwaar terneergeslagen vader R. Premchand zegt geen geloof te hebben in het obductierapport, omdat hij ook nog blauwe plekken heeft gezien op het lichaam van zijn overleden baby. Anderzijds zegt moeder Rosita dat het kind al geruime tijd kampte met een ziekte en als gevolg van een leverontsteking het leven heeft gelaten. Zelfs op de begraafplaats dreigde het zaakje uit de hand te lopen, maar de politie kwam ertussen. De moeder van de baby heeft ook aangegeven de biologische vader wel te kunnen vergeven, maar wenst verder geen contact te hebben met hem. De biologische vader en de moeder van de overleden 2-jarige wonen al een tijdje gescheiden.

Tot nu toe wordt gesuggereerd dat de baby zou zijn misbruikt en dat de anatoom patholoog is omgekocht en iets anders als doodsoorzaak heeft vastgelegd in het obductierapport. Hiermee vraagt de familie zich af of al de eerder geproduceerde obductierapporten wel waarheidsgetrouw zijn opgemaakt. Niet lang terug is er ook een vier maanden oude baby om het leven gekomen. De familie van vaderszijde hoopt dat de waarheid ooit aan het licht zal komen en dat mensen hun verdiende straffen zullen krijgen van moeder natuur. Voor de gemeenschap van Nickerie was deze begrafenis een zeer bijzondere. De zaak is nog niet vergeten.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

24-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics