Nickerie.Net, maandag 31 augustus 2009


Nickerie telt hoogst aantal geslaagden ambtenarenopleidingen
Geplaatst: 29/08/2009

Nickerie -  Gisteren hebben geslaagden van de VAAO Surnumerair opleiding en de Bevolkingsadministratie hun diploma in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde op een feestelijke bijeenkomst in het Lallarookh-gebouw, in aanwezigheid van directeur Adjaikumar Moensi van Binnenlandse Zaken (Biza). De opleidingen worden gecoördineerd door de afdeling Vorming en Opleiding van Biza.

De afdeling Vorming en Opleiding biedt via Biza voldoende mogelijkheden aan ambtenaren om zich te professionaliseren op elk vlak binnen de overheid. Alle opleidingen zijn gecertificeerd, wat betekent dat geslaagden op alle ministeries in Suriname kunnen worden ingezet. In totaal hebben 66 ambtenaren de eindstreep behaald bij de surnumerair opleiding. Van de 12 cursisten van de basisopleiding Bevolkingsadministratie hebben 8 hun diploma in ontvangst mogen nemen. Het aantal geslaagden van de VAAO was dit jaar overweldigend. Nickerie verdient voor wat deze opleiding betreft een eervolle vermelding. Zij hebben hierbij een slagingspercentage behaald van 100%.

Het westelijk district had op alle niveaus het hoogst gemiddelde aantal geslaagden. De geslaagden van de surnumerair opleiding zijn in de gelegenheid om onder bepaalde condities door te stromen naar de VAAO. Degenen die de VAAO hebben afgerond, hebben de mogelijkheid te studeren aan de Universiteit van Suriname. Er bestaat een samenwerking tussen Werving en Opleiding en de universiteit met name de studierichting Public Administration. Het ligt in de bedoeling deze samenwerking structureel verder uit te breiden. De basisopleiding Bevolkingsadministratie (BA) biedt geslaagden toelating tot de BA 1 opleiding.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

31-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics