Nickerie.Net, maandag 31 augustus 2009


Roep participatie Nickeriaanse jongeren groot

Beta Debidien, 31/08/2009

NIEUW-NICKERIE - "Nickeriaanse jongeren moeten optimaal participeren aan de Avond Tweedaagse (ATD), die volgend jaar voor de tiende keer zal worden gehouden in Nickerie. De jongeren moeten bewuster worden en meedoen aan deze activiteit van de Bedrijvenvereniging sport en spel (Bvss)." Dit zei groepsleidster Sharmila Khemradj van Masti Walkers uit Commewijne. "We zijn voor de gezelligheid hier en willen graag dat de jongeren van Nickerie ook meedoen." Haar groep behoorde tot n van de smaakmakers en heeft vooral op de laatste dag een fantastische show weggegeven aan het Nickeriaans publiek. "We zijn hier niet om te winnen, maar echt om te participeren", benadrukte Khemradj, wiens groep vierde werd.

"Nickeriaanse jongeren moeten optimaal participeren aan de Avond Tweedaagse (ATD), die volgend jaar voor de tiende keer zal worden gehouden in Nickerie.

In 2006 werd bij zijn eerste deelname de hoofdprijs in de wacht gesleept. Bvss-voorzitter Purcy Olivieira verklaarde dat zijn organisatie pas in 2010 tot grote resultaten zal komen in Nickerie. "Wij willen duizend lopers hebben uit Nickerie bij de tiende ATD volgend jaar en het is ook van belang dat wij de plaatselijke bevolking bewuster maken van een gezonde levensstijl", aldus Olivieira.

Volgens hem waren dit keer iets meer mensen op de been. "Er is wel een lichte toename wat dat betreft." Er waren negentien groepen met totaal 693 deelnemers en 55 individuele lopers. In totaal hebben 748 mensen geparticipeerd aan de negende Fernandes Avond Tweedaagse, dat gehouden werd in Nickerie. Uit deze groep waren negen mensen uit Coronie, 21 uit Wageningen, 150 uit Paramaribo, 25 uit Commewijne en 478 lopers uit Nickerie zelf. Olivieira gaf verder aan dat het bestuur van de onderafdeling in het rijstdistrict is aangevuld met vier vrouwelijke krachten, zodat zaken beter kunnen worden voorbereid in de toekomst.

De Masti Walkers gaven een fantasische show weg tijdens de Avond Tweedaagse in Nickerie.dWT foto / Beta Debidien-.

Hij bekende dat er mankementen waren bij de promotie, omdat in Nickerie de media geen programma's hebben waarin de sport wordt gepromoot. Wij als organisatie kunnen ook geen dure promotie betalen om deze activiteit te laten promoten."

Eindrangschikking:

1. s Lands Hospitaal;

2. Vrienden van de bloedbank;

3. Sranan Bromki;

4. Masti Walkers;

5. Surinaamse Waterleidingmaatschappij;

Grootst groep:.Vrienden van de bloedbank (100 deelnemers).

Vier jongeren van zes jaar kwamen in aanmerking van de prijs van de jongste deelnemer en twee personen voor de prijs van de oudste deelnemers.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

31-08-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics