Nickerie.Net, vrijdag 04 september 2009


Ongeveer 35 geļnteresseerd in Natin Nickerie

Filia Enser, 03/09/2009

Paramaribo - 36 jaar na de oprichting van het Natin in Paramaribo start het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) komend schooljaar in Nickerie met dit onderwijstype. Ongeveer 35 leerlingen hebben zich gemeld bij het Bureau Nijverheidsonderwijs (BNO). Hiervan is zeker de helft geļnteresseerd in de analistenopleiding terwijl de rest zich heeft ingeschreven voor natuur technische- en andere technische richtingen.

Er wordt gestart in het eerste leerjaar, deelt hoofd BNO, Leonel Soetosenojo, de Ware Tijd mee. Omdat het schoolgebouw er nog niet staat, worden de leerlingen komend studiejaar ondergebracht op het terrein van het LTS waar ook het nieuwe onderkomen van het Natin komt. Binnenkort beginnen de bouwwerkzaamheden. In het schooljaar 2010-2011 moeten de leerlingen naar het nieuwe gebouw verhuizen.

De voorbereidingen zijn ver gevorderd, beweert Soetosenojo. Het schoolgebouw wordt opgezet door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het BNO moet zorgdragen voor alles dat met onderwijs te maken heeft. Voor dit kalenderjaar was er geen lesmateriaal voor de dependance van Natin Nickerie begroot, maar het komt goed, verzekert het hij. De voorbereidingen startten in november 2008. Voor praktijklessen wordt gebruik gemaakt van de praktijklokalen van het LTS. Voorlopig kan de onderwijstopman nog niet aangeven hoeveel docenten er nodig zijn, omdat de klassen nog niet geformeerd zijn. Binnenkort moet er duidelijkheid zijn op dit stuk.

Het Minov gaat niet voorbij aan de roep vanuit de samenleving voor afdelingen van het Natin op Lelydorp, Paramaribo-Noord en Commewijne. In Commewijne is zelfs gevraagd wanneer de departementsleiding van plan is om een middelbare school op te zetten. Het Minov wil niet ad hoc zaken doen, maar gaat voor continuļteit. Eerst moet er onderzoek worden gedaan om de behoefte te peilen, zegt Soetosenojo.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics