Nickerie.Net, vrijdag 04 september 2009


“Pa laat ons wonen in ons klein huisje”

Geplaatst: 02/09/2009

Nickerie -   Bewoners van de Verlengde Girjasinghstraat te Nickerie hebben gisteren voorkomen dat Gaitrie Jurawan samen met haar twee dochters werd uitgezet. Joerawan leeft al heel lang niet meer samen met haar ex-man. Haar twee schoolgaande dochters zeggen elke dag te vrezen dat zij samen met hun moeder het huis waarin zij wonen, uitgezet zullen worden. Gisteren beleefden de meisjes met hun moeder weer zo’n moment waarbij uitzetting hen boven het hoofd hing. De gescheiden vrouw woont al meer dan zeventien jaren op een perceel aan de Verlengde Girjasinghstraat. Dochter Radha zegt dat haar ouders al 12 jaren niet meer met elkaar zijn en dat haar moeder alles heeft gedaan dat zij toch nog een redelijk leven hebben.

Met ondersteuning van een groep landbouwers onder leiding van Johan Rakiman is gisteren uitzetting verhinderd. Meer dan veertig personen verzamelden zich voor de woning van de familie. Rakiman heeft het kunnen klaren dat partijen in het bijzijn van een geestelijke en de dc een onderhoud hebben gehad. Bij dit gesprek is aangehaald dat de ex-man van Jurawan, S. Ramjiawan, die nu in Nederland woont, het perceel heeft doorverkocht aan zijn vader. Hiermee gaf hij aan dus niet verantwoordelijk te zijn voor de ontruiming. Bij navraag is gebleken dat vader Ramjiawan momenteel in Nederland vertoeft. De situatie heeft de kinderen zwaar getroffen en zij vragen zich af waarom zij ondanks het feit dat zij de naam van hun vader dragen op straat worden gezet. Moeder Gaitrie Jurawan die het perceel ook poogde aan te vragen, heeft dit niet gehad. Zowel moeder als beide dochter maken slapeloze nachten door en zitten te denken waar zij naar toe moeten. Ze hebben een maand de tijd om te verhuizen.

De kinderen doen een dringend beroep op hun vader om hen met rust te laten. Het ziet ernaar uit dat over een maand de situatie kan gaan escaleren. De situatie blijft een slepende familieaangelegenheid daar nog steeds zaken uit het verleden naar boven worden gehaald.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics