Nickerie.Net, vrijdag 04 september 2009


Zwermen steekmuggen teisteren Nickerie
Geplaatst: 03/09/2009

Nickerie -  Bewoners van het district Nickerie zijn al een paar dagen bezig extra te arbeiden, daar zij al bijkans drie dagen vreselijk veel last ondervinden van de steekmuggen. De lastige muggen laten zelfs dieren niet met rust. Gedurende de hete dagen zitten mensen nog muskieten te slaan. Dit leidt bij velen tot heel wat irritaties, omdat zij hun normale werkzaamheden moeten staken om muskieten van hun lijf weg te slaan. De grote muggenaanvallen vinden plaats bij schemering en vroeg in de morgen. Gedurende de dag zijn ze wel actief, maar dan wel minder op sommige locaties. Enkele buurtwinkeliers hebben DBS medegedeeld dat zij de afgelopen paar dagen ook gemerkt hebben dat producten zoals muskietengel en muskietenkaars flink over de toonbank gaan.

BOG afdelingshoofd Antonius Winter heeft aangegeven dat zij als instantie op de hoogte zijn van deze muskietenplaag. Hij zei dat dit vermoedelijk komt doordat de waterpeil in het Bigipangebied op verschillen locaties enorm gedaald is, waardoor de muggen zich ontwikkelen en in zwermen trekken naar de verschillende woongebieden van het district. Tot dusver gaat het niet om muskieten die een of andere ziekte met zich meedragen. Als instantie zegt hij dan wel alert te zijn. Vanuit de zijde van de BOG zal er voorlopig niet worden overgegaan tot bespuiting. Het gaat volgens Winter om een plaag die van tijdelijke aard is.

BOG adviseert de gemeenschap wel voorzichtig om te springen met insecticide en andere insectenverdelgers. Hij heeft ook aangeraden dat mensen hun eigen omgeving schoonhouden, zodat muggen niet de kans krijgen om eitjes te leggen. Een traditionele rookpot (smoko patu) is alvast goed om de muggen op afstand te houden, aldus BOG-afdelingshoofd Nickerie, Antonius Winter. Dc Bhagwatpersad Shankar heeft reeds gesprekken gevoerd met BOG om Nickerie te bespuiten.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics