Nickerie.Net, vrijdag 11 september 2009


Postduif sneller dan ADSL

DURBAN - Een snelle internetverbinding lijkt in Zuid-Afrika vooralsnog langzamer dan een postduif. Dat meldden Zuid-Afrikaanse media donderdag. Een Zuid-Afrikaans IT-bedrijf nam de proef op de som en stuurde een postduif met een memory stick van 4GB op pad. Tegelijkertijd werd een evengroot bestand via ADSL van de grootste Zuid-Afrikaanse aanbieder Telkom van het dorp Howick naar het 90 kilometer verderop gelegen kantoor in de stad Durban gestuurd.

De elf maanden oude duif Winston was in een uur en acht minuten op de plaats van bestemming. Daarna duurde het nog een uur om de data te uploaden. Via ADSL was in dezelfde tijd slechts 4 procent van de data verzonden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf

11-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics