Nickerie.Net, vrijdag 11 september 2009


NPS gunt VHP het presidentschap
Geplaatst: 11/09/2009

Paramaribo -  NPS-topper Arnold Kruisland heeft er geen moeite mee als binnen het Nieuw Front afgesproken wordt dat de VHP de presidentskandidaat voordraagt. Vanaf 1987 heeft de NPS het presidentschap ingevuld. De VHP zou er nu wel aanspraak op kunnen maken. “Als de VHP dat wil, zal het de ondersteuning van de NPS kunnen krijgen”, zegt Kruisland. De NPS -er stelt echter dat een eventuele VHP -kandidaat moet voldoen aan het algemeen profiel van een staatshoofd, waarbij competentie als belangrijke eis is gesteld. Kruisland zegt dat het uiterst noodzakelijk is dat er vóór de verkiezingen duidelijke politieke en beleidsafspraken worden gemaakt door de Nieuw Front-partners. ‘De chantagepolitiek van NF -partner Pertjajah Luhur dwingen ons deze koers op te gaan.’

De politicus is de mening toegedaan dat de Pertjajah Luhur (PL) vanaf het begin, het door Nieuw Front gevoerde beleid, dwars ligt. Het is daarom aan te bevelen dat er vooraf overeenkomsten worden bereikt over belangrijke beleidsissues. De NPS -er noemt hierbij zaken op als het grond- en huisvestingsbeleid. Kruisland blijft bij zijn eerder ingenomen standpunt dat de NPS niet samen met de PL de aanstaande verkiezingen ingaat. “Als de NPS-leiding toch besluit de PL als partner te handhaven, zal deze politieke samenwerking niet ongeconditioneerd moeten zijn.”

De NPS’er hoopt dat de leiding in deze niet tolerant is, maar een wijs en nuchter besluit neemt. ‘Politieke tolerantie spruit voort uit politieke naïviteit en politieke arrogantie en dit kan leiden tot politieke ondergang’, zegt de doorgewinterde politicus. Hij geeft aan dat binnen het NPS -veld er veel antipathie is over het optreden van de PL als NF -partner. Kruisland die de mening vertolkt van menig NPS-er, zegt dat de partij de PL liever kwijt dan rijk is.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics