Nickerie.Net, vrijdag 11 september 2009


Nationaal Leger blijft zorgen voor westelijke grensbewaking
Geplaatst: 11/09/2009

Nickerie -  Marine-eenheden gestationeerd in het district Nickerie, zorgen er nog altijd voor dat de westelijke grens van ons land bewaakt wordt. Naar zeggen van territoriaal commandant Regio West, majoor Egmond Letterboom, werkt het leger zoals het moet en voert hij de taken uit binnen de perken van regels en wetgeving. De bewaking van het kustgebied valt onder de marine. Voor meer flexibiliteit en mobiliteit wordt volgens Letterboom gebruik gemaakt van kleinere vaartuigen waarbij ook richting Corantijnrivier wordt opgevaren om een oogje in het zeil te houden.

Volgens Letterboom zien mensen met kwade bedoelingen ondanks de leger bewaking toch nog kans om hun praktijken voort te zetten. Met de politie probeert het leger daarom gezamenlijk te opereren en te zorgen voor de veiligheid. Over de backtrack zei Letterboom dat hierin spoedig regulering moet komen. Er worden regelmatig patrouilles uitgevoerd waarbij wordt gekeken of mensen illegaal vissen. Letterboom gaf aan dat bij vissers vooral wordt gekeken naar hun vergunningen.

Ten aanzien van de grens zei de territoriaal commandant dat deze nog niet effectief wordt bewaakt. Hierover is steeds gerapporteerd. Met de middelen die zij ter beschikking hebben, wordt de nogal lange westelijke grens bewaakt. Het leger beschikt op strategische locaties over posten van waaruit, indien nodig, snel kan worden ingegrepen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

11-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics