Nickerie.Net, vrijdag 11 september 2009


Ravenswaay wil goedkeuring verharding ontsluitingsweg

Beta Debidien, 11/09/2009

Nieuw-Nickerie - Minister Rick van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (Plos) wil binnen de regering goedkeuring ter verharding van de ongeveer 12 km lange ontsluitingsweg in een productiegebied gelegen ten oosten van de Groot Henarpolder in Nickerie. Het betreft een kleiweg die loopt van de Groot Henarpolder tot aan het landbouwbedrijf Satrio aan de rechteroever van de Nickerierivier.

dWTfoto / Beta Debidien Minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking, Rick van Ravenswaay, in gesprek met belanghebbenden van het gebied waar de 12 km kleiweg wordt verhard. Het project wordt mogelijk in de komende maanden uitgevoerd.-.

 “Indien wij de goedkeuring krijgen zal het ook niet te lang duren, voordat we het startsein geven voor het ontwerpen van de weg qua normen van het ministerie van Openbare Werken”, zegt de bewindsman die zich persoonlijk oriënteerde in dat gebied.

Nadat bekend werd dat de restant verdragsmiddellen nu aangewend zullen worden voor infrastructurele werken, hebben de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Openbare Werken (OW) het verzoek gedaan mogelijkheden te bekijken om deze zeer belangrijke ontsluitingsweg te verharden. “Het gaat in deze om een productiegebied dat niet wordt benut. Komt er een stukje ontwikkeling in dat gebied, dan verwachten wij meer productie, wat ook belangrijk is voor de economie van het land.” Het gebied tot aan het landbouwbedrijf van Roepram aan de Maratakkarivier beslaat een oppervlakte van 25.000 hectare. Het is uitgegeven aan 55 personen ter beoefening van de rijstbouw.

Er zijn nu slechts zes boeren actief die samen 5.000 hectare benutten. De infrastructuur in dat gebied is heel slecht, waardoor de arealen in de regentijd niet makkelijk bereikbaar zijn.“Wij planten momenteel 1.000 hectare en hebben uitbreidingsmogelijkheden tot 4.500 hectare. Met de aanleg van de verharde weg zijn we beter gemotiveerd om door te blijven investeren in onze arealen”, zegt Vincent Tjin A Djie, eigenaar van landbouwbedrijf Satrio. Hij wijst erop dat de boeren in het gebied nu in staat zullen worden gesteld hun werklocatie makkelijk te bereiken. Ook de afvoer van padie van de rijstvelden en de aanvoer van ureum, brandstof en andere imputs zal beter verlopen. Chanderdew Badal, landbouwer in het gebied, overweegt om in het komende seizoen 200 hectare in te zaaien.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

11-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics