Nickerie.Net, zaterdag 12 september 2009


Plos-minister: ‘Weg naar Southdrain nog niet helemaal af’
Geplaatst: 12/09/2009

Nickerie -  Plos-minister Rick van Ravenswaay haalt in een vraaggesprek aan dat de weg naar de Canawaima Ferry Service (Southdrain) reeds over de gehele lengte is voorzien van een eerste laag asfalt. Echter is de weg nog niet helemaal af. De slijtlaag moet nog komen. Daarnaast moet de weg nog voorzien worden van wegmarkeringen, waarschuwingslampen, vangrails en verkeersborden. De eerste kostenraming was volgens de minister ca. 13 miljoen euro’s. Door verandering van het ontwerp, waarbij de weg een zwaardere weg is geworden, is nog eens 6.5 miljoen euro’s bijgekomen.

Door de makkelijke bereikbaarheid van het Southdraingebied, is er duidelijk een verkeerstoename geconstateerd. Personen die een beetje uit de drukte willen, brengen de dag relaxt en vissend door met familie en kennissen in deze nog groene natuurlijke omgeving. Vele Nickerianen recreëren nu vaker in het Southdraingebied, dat voorheen een haast ontoegankelijk gebied was. Vele landbouwers/ondernemers vinden dat met de asfaltering van de Southdrainweg er heel wat spin-off zal zijn o.a. gerelateerd aan toerisme.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

12-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics