Nickerie.Net, zaterdag 12 september 2009


Spoedinschrijving voor behoud Bigipan
Geplaatst: 12/09/2009

Nickerie -  In de werkkamer van districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar is gisteren een inschrijving gehouden voor dringende werkzaamheden ter behoud van het Bigipangebied. Tien Nickeriaanse aannemers hebben meegedaan aan de inschrijving. Shankar haalde aan dat het project van SRD 553.000 inhoudt dat een coupure gedicht moet worden ter hoogte van Bon Bush en ingegrepen moet worden in het Merkigebied. Ook moeten er wat constructiewerken uitgevoerd worden dichtbij de monding van het Jamaerkanaal, de ingang tot het Bigipan Beheersgebied.
 

Shankar liet verder weten dat alle aannemers conform de gestelde regels hebben gereageerd op de open inschrijving. Hij gaf ook aan dat alles zoveel als mogelijk in overeenstemming moet zijn met de Comptabiliteitswet. Shankar stelde wel dat bij rampsituaties het werk eerst wordt uitgevoerd.

Een dag eerder had NDP-parlementariėr Doekhie een bezoek gebracht aan Bigipan die met uitdroging bedreigd wordt. Doekhie vindt de situatie inderdaad alarmerend en dat dringende effectieve aanpak nodig is. Hij zegt dat dit gebied, dat veel economische waarde heeft, niet verloren mag gaan. Het is een gebied waar mensen van verdienen. Hij deed een dringend beroep op alle stakeholders om bij te dragen waar nodig. Tot gistermiddag was het nog niet bekend welke aannemer het werk zal uitvoeren.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

12-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics