Nickerie.Net, zaterdag 12 september 2009


Tien Nickeriaanse gezinnen met ontruiming bedreigd
Geplaatst: 12/09/2009

Nickerie - Het ziet er naar uit dat er geen eind komt aan het ontruimingsfenomeen in Nickerie. Nu dreigen tien gezinnen dakloos te worden. Deze families wonen op een stuk terrein dat wordt opgeŽist door de Productieverwerking CoŲperatie Middenstandspolder (PVCM). Ze hebben al een deurwaardersexploot ontvangen.

ParlementariŽr Rashied Doekhie die deze ontruiming aan de kaak stelt, zegt dat hij door mevrouw Soebadar, die al meer dan 17 jaren op het complex woont, in kennis is gesteld dat zij en de rest ontruimd zullen worden. Op zijn beurt heeft Doekhie poolshoogte genomen en de mensen geadviseerd nog niet te ontruimen. Hij wil eerst onderzoeken of zaken volgens de regels lopen. De volksvertegenwoordiger zegt verder dat de PVCM wordt geleid door Harrinanan Oemraw van de SPBA.

Oemraw om reactie gevraagd, zegt dat er inderdaad een zaak gaande is om de mensen weg te krijgen van het perceel dat ongeveer 0.75 hectare groot is. Hij zegt dat hij al jaren bezig is met deze kwestie. Volgens Oemraw wordt hij nu door de leden echt onder druk gezet dit stuk grond weer vrij te krijgen. Zijn coŲperatie telt momenteel 68 contribuerende leden die allen hun bijdrage hebben geleverd. De SPBA- topman zegt dat hij graag ziet dat de mensen een ander stuk grond krijgen via RGB of dat zijn organisatie gecompenseerd wordt met een ander stuk grond, zodat de tien gezinnen rustig daar kunnen blijven wonen.

Ronny Sital die een van de slachtoffers dreigt te worden, heeft kenbaar gemaakt niet te zullen verhuizen, omdat hij, net als zijn lotgenoten, geen andere uitweg heeft. Hij heeft geen ander perceel. Sital zegt dat hij al meer dan vijftien jaren op deze locatie woont en heel wat investeringen heeft gepleegd in de afgelopen jaren. Zo beschikken de bewoners van het betwist gebied over elektriciteit en water.

Oemraw zegt meer dan tien jaren bezig te zijn met de kwestie. Het stuk terrein dat geclaimd wordt door de PVCM heeft erfpacht als grondtitel. Intussen heeft parlementariŽr Carmelita Fereira ook aanstalten gemaakt om te bemoeien in deze ontruimingszaak.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

12-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics