Nickerie.Net, dinsdag 15 september 2009


Groenteverbouwer Wielzen: “Mijn totale groenteaanplant is vernietigd door 2-4D Amine”  
Geplaatst: 15/09/2009

Nickerie -  Te Groot Henarpolder. Nickerie heeft een groenteverbouwer wederom alarm geslagen. Ferdinand Wielzen, die al meer dan tien jaren woont te Groot Henarpolder serie 1 in het district Nickerie, is deze dagen niet te spreken. Zijn totale groenteaanplant is aangetast door ondeskundig gebruik van 2-4D Amine. Wielzen vertelt dat hij al jaren een bestaan heeft opgebouwd met het verbouwen van verschillende groentesoorten en fruit. Naar zeggen van deze landbouwer heeft een aannemer, die belast is met onkruidbestrijding, in het kanaal waar langs Wielzen woont, gebruikgemaakt van 2-4D Amine. Zijn oerdie, die op een dam is geplant, is hierdoor totaal vernietigd. Wielzen zegt nu met de handen in het haar te zitten. Hij had gedacht dat hij met de opbrengsten zijn schulden zou kunnen aflossen.

Wielzen zegt verder dat hij verschillende malen aangifte heeft gedaan bij de politie, maar dat er niks van terecht is gekomen. Hij zegt sterk het vermoeden te hebben dat er onder een hoedje wordt gespeeld en hij steeds de dupe wordt van dit alles. De landbouwer vertelt dat dit niet de eerste keer is dat hem zoiets is overkomen. Het gebeurt steeds wanneer zijn aanplant in bloei staat. De bezorgde groenteverbouwer en zijn gezin ondervinden ook last van het middel. Wielzen hoopt dat hierin snel een oplossing komt. Tot zover zegt hij niet te weten hoe hij zijn schulden zal aflossen.

Eerder heeft hij ook grote schade geleden toen een groot deel van zijn 250 doksen als gevolg van het gebruik van 2-4D Amine stierf. Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar zegt te zullen optreden, daar de gebruikte chemicaliën zeer gevaarlijk is. Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij maakt bekend dat zij binnenkort reageert. .

Het is niet de eerste keer dat groenteverbouwers te Henarpolder last hebben van het gebruik van 2-4D Amine. Enkele weken terug sloeg de groenteverbouwer Nikchand Makhaisingh, die iets verder woont van Wielzen, al alarm.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics