Nickerie.Net, dinsdag 15 september 2009


Jules Ajodhia: 'Peilingen niet bagatelliseren'
Geplaatst: 15/09/2009

Paramaribo -  Jules Ajodhia zegt dat politici en partijen voor wie de laatste Idos-peiling minder positief is uitgevallen, het onderzoek niet moeten afzwakken. De VHP- ondervoorzitter vindt dat de laatste opiniepeilingen door deskundigen zijn gedaan die weten waarmee ze bezig zijn geweest.

Ajodhia zegt zich te kunnen heugen dat de eerste resultaten van de Idos-peiling in 1991 met hoongelach werd ontvangen. De verkiezingsuitslag bleek achteraf niet veel af te wijken van dat onderzoek. 'Peilingen zijn een geļntegreerd deel geworden van de verkiezingen', zegt de VHP'er. Indien de peiling negatief uitvalt voor een partij of combinatie, dan betekent het dat die organisatie harder moet werken. Voor partijen die er goed vanaf komen, betekent het dat ze zoveel mogelijk die status moeten behouden of uitbouwen.

Maar, op 1 februari 2007 uitte de voorzitter van de VHP, Ramdien Sardjoe, kritiek op het Idos-onderzoek. Sardjoe twijfelde aan de objectiviteit en betrouwbaarheid van het kiezersonderzoek. Hij vroeg zich luidop af of de peiling correct is gehouden en of het instituut niet door gegadigden wordt gebruikt om hun posities te verbeteren. Als laatst haalde de VHP-leider aan dat er goed moet worden onderzocht wie de opdrachtgevers en financiers waren. Tijdens die peiling zei ruim 60% dat zij economisch achteruit is gegaan in vergelijking met het jaar daarvoor.

Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics