Nickerie.Net, dinsdag 15 september 2009


Orealla vierde Amerindian Heritage Month uitbundig

Geplaatst: 15/09/2009

Nickerie -  Het Inheemse dorp Orealla heeft afgelopen vrijdag de vierde Amerindian Heritage Month uitbundig gevierd. Deze festiviteit trok honderden bezoekers. Orealla die deel uitmaakt van Region Six telt bijkans 1000 inwoners die verspreid op de hoge heuvels langs de Guyanese kust wonen. Aan dit dorp en buurdorp Siparuta wordt door een gezamenlijk bestuur leiding gegeven. Tijdens de viering was de Guyanese minister van inheemse zaken, Pauline Sukhai aanwezig.

Samen met Sukhai reisde ook de Guyanese premier Samuel Hinds mee die de aanwezige gemeenschap toesprak. Tijdens de jaarlijkse viering van Amerindian Heritage Month wordt in Orealla heel het weekend zwaar gefeest en gegeten. De bewoners van Orealla hebben ook gebruikgemaakt van de gelegenheid om zelf gemaakte spullen aan de man te brengen. Ook culturele activiteiten waren er op het feestprogramma. Orealla staat bekend als een toeristenbestemming zowel vanuit Suriname als Guyana.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

15-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics