Nickerie.Net, dinsdag 22 september 2009


MNO Vervat renoveert Surinaamse haven

Rotterdam, 21 september 2009

Nederland - Het Nederlandse aannemingsbedrijf MNO Vervat heeft een opdracht verworven om de verwaarloosde haven van Nieuw Nickerie in Suriname renoveren. Dit meldt het bouwvakblad Cobouw. Het bedrijf heeft hiertoe opdracht gekregen van de NV Havenbeheer. Met de opdracht is zo'n tien miljoen euro gemoeid en het project moet binnen achttien maanden worden uitgevoerd.

Haven Nieuw Nickerie met de uit te diepen vaargeul.

SurinameMNO Vervat zal onder meer een nieuwe kade en een containeropslagplaats van 8.000 vierkante meter aanleggen. Suriname heeft nog eens drie miljoen euro uitgetrokken om de vaargeul van de Nickerierivier, die toegang biedt tot de Atlantische Oceaan, uit te baggeren.

MNO Vervat is een Rotterdams familiebedrijf van de familie Vervat. De bekendste aandeelhouder was Hans Vervat, die furore maakte als 'havenondernemer', maar sinds eind mei wethouder Economie, Verkeer en Vervoer van Rotterdam is. Bij zijn aantreden gaf hij aan al zijn zakelijke belangen in een stichting onder te zullen brengen, waarop hij zelf geen invloed kan uitoefenen. Voorzitter van die stichting is zijn broer Loek Vervat.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Cobouw

22-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics