Nickerie.Net, maandag 21 september 2009


Ontruiming Henarpolder belangstellend voor Jong Tjien Fa
Geplaatst: 19/09/2009

Nickerie -  Minister Micheal Jong Tjien Fa van RGB zei tijdens zijn bezoek aan Nickerie dat hij de ontruimingzaak te Henarpolder goed volgt. Hij is ervan op de hoogte dat dc Bhagwatpersad Shankar en NF- parlementariër Carmelita Ferreira zich buigen over deze kwestie. De Productieverwerking Coöperatie Middenstandspolder (PVCM) heeft recentelijk via een deurwaarder, tien gezinnen die verblijven op de bijkans 0.75 hectare, opgedragen het gebied te ontruimen. Ze hebben vanaf het begin duideijk gemaakt hun woning niet te zullen verlaten en te strijden tot het bittere eind.

Jong Tjien Fa wil de PVCM compenseren met een ander stuk terrein. De kunnen dan op het terrein blijven. Haast alle gezinnen die er wonen, hebben nutsvoorzieningen, terwijl zij niet beschikken over de nodige grondpapieren. Dc Shankar zegt enorm blij te zijn met de beslissing van de minister. Daarmee is voorgoed een eind gekomen aan deze slepende kwestie.

Harrinanan Oemraw van de PVCM zegt officieel niet op te hoogte te zijn gebracht van deze ontwikkelingen. Wel benadrukte hij dat indien voor de twintigste van de maand er geen compromis wordt bereikt door partijen, de ontruiming gewoon wordt uitgevoerd.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

21-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics