Nickerie.Net, maandag 21 september 2009


Ontslag wegens langere Suriname-vakantie ongegerond

21/09/2009

Den Haag - De Rechtbank ís Gravenhage heeft het ontslag van het ministerie van Defensie aan een burgerpersoneelslid wegens langere vakantie in Suriname, ongegrond verklaard. De vrouw in kwestie zou volgens Defensie zonder toestemming van haar leidinggevende verlof hebben opgenomen in de periode 17 december 2007 tot 14 februari 2008 en was in Suriname.

Het personeelslid ging in beroep tegen dit ontslag en betwiste dat haar geen toestemming is verleend voor haar verlof van twee maanden. Ze verwees naar een telefoongesprek met een medewerkster van personeel en organisatie waarin de toestemming is gegeven. Op de terechtzitting heeft de vrouw een levendige schets gegeven van het telefoongesprek.

Het zou een langdurig gesprek zijn geweest tussen twee Surinaamse vrouwen, waarbij een aantal persoonlijke zaken aan de orde zijn geweest, zoals het belang van het onderhouden van goede contacten met de familie in Suriname, het bezoeken van zieke famileleden. Haar leidinggevende zou zich in die context positief hebben uitgelaten over de voorgenomen reis. Aangezien ze problemen had met het boeken van een vliegticket naar Paramaribo in de drukke decembermaand, werd afgesproken dat zij de exacte data van haar afwezigheid nog zou opgeven. Op de dag van haar vertrek (maandag 17 december 2007) heeft de vrouw dat per e-mail gedaan, nadat zij op zaterdag 15 december 2007 haar ticket had kunnen boeken. De vrouw heeft verder gesteld dat het van algemene bekendheid is dat reizen naar Suriname doorgaans langer duren in verband met de hoge reiskosten.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

21-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics