Nickerie.Net, woensdag 23 september 2009


Nickeriaanse ondernemer gepakt met coke en hasj

Ivan Cairo, 23/09/2009

Nickerie - De Nickeriaanse ondernemer Ramon H. is zondagavond in Coronie aangehouden met in zijn bezit een grote partij cocaïne en ruim anderhalve kilo hasj. De 34-jarige man viel in het net van 'Operatie Koetai' een gezamenlijke actie van leger en politie in de westelijke districten Coronie en Nickerie.Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt desgevraagd, dat H. op weg was van Nickerie naar Paramaribo, toen hij werd aangehouden.

De man zat in een autobusje waarin ook een aantal vrouwen en minderjarige kinderen meereden. In het voertuig stuitte de politie op vijftien pakjes cocaïne met een brutogewicht van 16,4 kilogram. Naarden gelooft dat na aftrek van de verpakking, de cocaine een gewicht van ongeveer veertien kilo zal bedragen. Dit zegt hij uit ervaring, daar hij jarenlang als rechercheur verbonden was aan de Narcoticabrigade. Gelet op de verpakking, stelt Naarden dat de drugs in het buitenland is geëmballeerd en vermoedelijk vanuit Guyana is aangevoerd.

foto/collectie KPS Een agent staat op het punt één van de pakjes cocaïne, die bij de Nickeriaanse ondernemer in beslag zijn genomen, open te snijden voor een test. De afgelopen week is de politie redelijk succesvol geweest bij het onderscheppen van drugs op verschillende locaties. In totaal gaat het al om ruim 40 kilo.-.

In het busje is ook een hoeveelheid van 1.4 kilo hasj aangetroffen. De autohandelaar werd onmiddellijk aangehouden. De vrouwen werden na verhoor heengezonden, omdat ze mogelijk niets met de drugs van doen hebben. H. is na afstemming met het Openbaar Ministerie overgedragen aan de Narcoticabrigade die het onderzoek voortzet.

De drugslijn Guyana-Paramaribo blijkt nu een lucratieve onderneming te zijn, sinds door operaties van de politie en andere justitiële instanties de rechtstreekse aanvoer van cocaïne vanuit onder andere Columbia naar Suriname de afgelopen jaren sterk is afgenomen. De verdovende middelen worden nu in buurland Guyana gedropt en vervolgens over land en rivier naar Suriname gesmokkeld, om vervolgens hun weg te vinden naar de afzetmarkt in Europa, voornamelijk Nederland. De politie is de afgelopen periode redelijk succesvol geweest bij het onderscheppen van drugszendingen vanuit Guyana/Nickerie naar Paramaribo. Hoeveel drugssmokkelaars de dans ontspringen, blijft echter giswerk.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

23-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics