Nickerie.Net, maandag 28 september 2009


Limiet aan volume van mp3-spelers

Brussel - De Europese Unie legt het volume van mp3-spelers aan banden. Volgens Europees commissaris Kuneva is dat nodig omdat harde muziek steeds vaker leidt tot gehoorbeschadiging,vooral bij jongeren.

Mp3-spelers moeten daarom standaard op een bepaald maximumvolume ingesteld worden. Naar schatting luisteren zo'n tien miljoen Europeanen dagelijks een uur of meer naar te harde muziek. Kuneva wil een maximum van 80 decibel,terwijl veel mp3-spelers nu 100 db produceren.

Gebruikers kunnen het maximum zelf wel verhogen,maar moeten een waarschuwing krijgen als ze dat doen. Verwacht wordt dat de maatregel over twee jaar ingaat.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NOS

28-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics