Nickerie.Net, maandag 28 september 2009


Nickerie krijgt multifunctioneel gezondheidscentrum

Beta Debidien, 28/09/2009

Nieuw-Nickerie - Nickerie krijgt binnenkort een nieuw multifunctioneel gezondheidscentrum dat zal worden opgezet te Margarethenburg ten noord-westen van het centrum van Nieuw-Nickerie. Op dezelfde locatie wordt ook een nieuwe polikliniek gebouwd voor de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Daarnaast vindt ook uitbreiding plaats van het gebouw van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN).

Deze mededeling deed minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid gisteren tijdens zijn kort werkbezoek aan Nickerie. De bewindsman besprak de plannen met SZN-directeur Ravien Changoer en het ziekenhuisbestuur. Het multifunctioneel gezondheidscentrum zal onderdak bieden aan een aantal afdelingen van het ministerie van Volksgezondheid, onder meer BOG, Milieu Inspectie, het Bureau voor Alcohol en Drugs en het Nickerie Aids Team, die momenteel in problemen zitten. "We willen dat alle units van Volksgezondheid in Nickerie die actief zijn, in de toekomst vanuit één locatie hun diensten aanbieden aan de gemeenschap."

Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid bezoekt samen met het ziekenhuisbestuur en directeur Ravin Changoer de locatie waar de afdeling nierdialyse zal worden opgezet.-dWT foto/Beta Debidien.

Volgens de bewindsman wordt het project gefinancierd uit de 15 miljoen euro-lening bij de Franse Ontwikkelingsbank die besteed zal worden om de gezondheidsinfrastructuur over het gehele land te verbeteren. "Ter verbetering van de primaire gezondheidszorg in Nickerie zal in het gebouw van het SZN een aantal zaken worden neergezet," vertelt Waterberg. Er wordt een nieuw kantoor gebouwd voor de directie en de administratie.

De oude ruimten zullen worden gebruikt voor het vergroten van het beddenhuis. Er komt ook een observatieruimte bij de EHBO en er wordt uitgekeken naar een vleugel voor het vestigen van de afdeling nierdialyse. De minister hoopt in december of januari te kunnen starten met de bouwactiviteiten in Nickerie. De directie en het ziekenhuisbestuur verwelkomen de renovatie en de nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidsector in het district.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

28-09-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics