Nickerie.Net, maandag 05 oktober 2009


40 ex-militairen Nickerie doen mee aan instapcursus
Geplaatst: 03/10/2009

Nickerie -  Een groep van veertig ex-militairen is na een selectieprocedure gistermiddag gestart met de instapcursus. Deze instapcursus is bedoeld om de mannen de mogelijkheid te bieden terug te keren op de arbeidsmarkt. Hoofdtrainer Micheal Wilson, die samen met Victor Jones en Sanjay Debipersad de cursus verzorgt, zei dat deze training nodig is om de mannen die jaren anders bezig zijn geweest, wat zaken bij te brengen, zodat zij straks zonder enig probleem hun weg kunnen vinden in de maatschappij. Naushad Ketwaru, consulent bij de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE), tevens belast met de opzet van de cursus, zegt dat er bij het samenstellen van de instapcursus, rekening is gehouden met het ontwikkelingsniveau van de ex-militairen. Het is volgens Ketwaru een speciaal op maat gesneden cursus.

Er zal volgens de hoofdtrainer aandacht besteed worden aan de interpersoonlijke vaardigheden. Naushad Ketwaru zegt dat er geen follow-ups zullen komen. Er zijn in totaal 450 ex-militairen, waarvan zeker 200 al getraind zijn.

De instapcursus wordt hedenmiddag afgesloten. De mannen zullen dan hun certificaten in ontvangst nemen. De training wordt verzorgd in de trainingszaal van het Onderliggend Waterschap MCP aan de Soekramsinghstraat. De training welke door SPWE wordt verzorgd, staat onder auspiciŽn van het ministerie van ATM.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics