Nickerie.Net, donderdag 08 oktober 2009


Nickerie wordt bespoten tegen muskietenplaag

Yolanda Ho Asjoe, 07/10/2009

Nieuw-Nickerie - Om de muskietenplaag in het rijstdistrict terug te dringen, wordt vandaag gestart met bespuitingen van woongebieden. De muskietenplaag neemt namelijk ergere vormen aan. De bevolking heeft als gevolg hiervan een bijzondere oproep gedaan deze overlast aan te pakken. Aanleiding voor districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar om te starten met een crashprogramma.

Onder zijn leiding is een commissie in het leven geroepen die vandaag en morgen verschillende gebieden zal bespuiten. In de commissie hebben zitting actoren van de overheid en het bedrijfsleven. Volgens BOG-oofd Nickerie Antonius Winter is de muskietenplaag te wijten aan de aanhoudende droogte. Winter meent dat er mensen zijn die allerlei rommel en vuil, zoals autobanden, op hun erven hebben.

"En dat is net iets wat de muskiet wil", legt hij uit. "Muskieten zijn schadelijk en zijn altijd overbrengers van ziekten". Winter wijst erop dat de mensen vooral hierop moeten letten. Voor de 67-jarige Agatha zal het echt een opluchting zijn. "Het is niet meer uit te houden met deze muskietenplaag", vertelt ze aan dWT. "Zonder mijn smoko patu kan ik niet buiten zitten". Het bedrijfsleven heeft acht vaten malathion gesponsord.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

08-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics