Nickerie.Net, vrijdag 09 oktober 2009


Glis voor digitalisering domeingronden nu ook in Nickerie
Geplaatst: 09/10/2009

Nickerie -  In de werkkamer van dc Bhagwatpersad Shankar heeft Glis samen met de verschillende ressortleiders een technisch onderhoud gehad over hoe zaken zullen worden aangepakt. Aanstaande maandag begint Glis in Nickerie met haar werkzaamheden die tien dagen in beslag zullen nemen. Marcel Emanuels, GPS-expert binnen het Glis-gebeuren, zegt dat zij in Nickerie met twee mobiele units zullen opereren. Deze units zullen bestaan uit tien jongeren die speciaal voor de werkzaamheden zijn getraind. Emanuels doet een beroep op de lokale gemeenschap om de perceelkaarten bij de hand te hebben. De mensen van Glis zullen een digitale opname maken en enkele gegevens optekenen.

Op het commissariaat heeft Emanuels ook heel wat perceelinformatie kunnen halen uit oud materiaal. Volgens hem is alles goed bruikbaar. Wat zij niet via de kaarten kunnen vinden, zal via het hypotheekkantoor worden opgespoord. Verder is aangegeven dat het Glis-project vanuit de Westelijke Polders gestart zal worden en richting Wageningen zal trekken. Emanuels geeft ook aan dat de districten Wanica, Commewijne en Saramacca voor een groot deel reeds zijn afgerond, zo ook Paramaribo. Wat nog rest zijn de districten Coronie en Nickerie. Nickerie omvat het grootste deel waar circa 15.000-20.000 percelen zijn uitgegeven die gedigitaliseerd moeten worden.

De 2e fase van het project is voor het binnenland, waar gebruik zal worden gemaakt van satellietbeelden. Emanuels verklapte dat tegen het eind van dit jaar Glis uitkomt met een volledig gedigitaliseerde wegenkaart van Suriname. Volgens hem zal deze kaart tot in details kunnen worden uitgewerkt.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics