Nickerie.Net, zondag 08 november 2009


Nickerie heeft volksuniversiteit

04/11/2009

Nickerie - Kennisverrijking is nodig voor een betere samenleving. Onder dit motto is in Nickerie de volksuniversiteit gestart. Het accent tijdens de cursus ligt niet op wetenschappelijk onderzoek, maar op kennisvergaring. Kenneth Donk is bestuursvoorzitter. Hij vindt dat er iets mis is in de samenleving en weinig begrip voor elkaars cultuur. Het grote aantal zelfmoordgevallen in dit district heeft hem aangespoord om de samenleving meer kennis bij te brengen.

DC Bhagwatpersad Shankar verricht samen met de heer Kenneth Donk de openingshandeling (Fotografie Danny Jibodh / Nickerie.Net)

Met de opleidingen moet de ‘hokjesgedachte’ worden doorbroken. Er wordt les verzorgd volgens het modulair systeem. Wijsbegeerte is de eerste in de reeks van vijf. Humanisme en de filosofieën van het hindoeïsme, christendom en islam worden gedoceerd aan de acht studenten die de universiteit telt. Volgens Donk wordt gemikt op maximaal vijftien studenten per keer die aan het eind van de opleiding gecertificeerd vertrekken. De Volksuniversiteit heeft als rector professor Dewanand Mahadew, terwijl voor de nodige pr & communicatie de heer Akhiel Mahabier zorg draagt, beiden oud-leerling van de heer Donk tijdens hun Mulo-jaren in district Nickerie.

De studies zijn niet erkend door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, maar toch hoopt de bestuursvoorzitter dat dit wel eens komt. Docenten verbonden aan deze volksuniversiteit zijn deskundigen op hun vakgebied. De module wijsbegeerte wordt verzorgd door districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar. Om toegelaten te worden tot deze volksuniversiteit is middelbaar schooldenkniveau vereist.-

 

Website:

www.volksuniversiteitnickerie.org

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics