Nickerie.Net, vrijdag 06 november 2009


Studenten Natin-Nickerie krijgen eerste lessen
Geplaatst: 20/10/2009

Nickerie -  34 eerstejaarsstudenten van het Natin Nickerie, hebben gistermorgen hun eerste lessen gevolgd. Om zeven uur waren de studenten reeds in de klas om te starten met het vak Economie. Een van de personen, die aan de wieg heeft gestaan van de realisatie van het Natin in Nickerie, is de onderdirecteur Beroepsonderwijs, Leonel Soetosenojo. Hij zegt dat zaken zo goed als rond zijn en dat er reeds voor tachtig procent invulling is gegeven aan het lesrooster. Wat nog afgerond moet worden, zijn de practicumuren die nog worden besproken met de directie van VWO/HAVO Nickerie, die op steenworp afstand gevestigd is. Dit scholengemeenschap beschikt over een eigen practicumruimte voor het vak Chemie.

Wat ook nog rond moet komen, is de aanstelling van een directieteam dat leiding zal geven aan een team van meer dan tien vakdocenten en de leerlingen. Hiervoor zijn wel wat hogere eisen gesteld, zei Soetosenojo. Gedacht wordt aan iemand met een MO of hogere opleiding met eventuele werkervaring. Vanuit het Amto, dat op hetzelfde complex gevestigd is, zal geassisteerd worden om de zaak te runnen, totdat een officieel directieteam het werk zal overnemen.

Met de 34 pioniers van Natin Nickerie wordt gehoopt dat de school de komende jaren zal groeien en dat over vier jaren deze school haar eerste groep geslaagden zal leveren. De meeste studenten hebben te kennen gegeven dat zij analist willen worden. Medio 2010 zal het Natin beschikken over een eigen modern opgezet schoolgebouw.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

20-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics