Nickerie.Net, vrijdag 06 november 2009


Vier getuigen gehoord in moordzaak Soechit
Geplaatst: 20/10/2009

Paramaribo -  Op woensdag 28 januari 2009 kwam Mark M. samen met ene ‘Koeliboi’ thuis bij Simeon P. Mark en Simeon zijn vrienden. Op gegeven ogenblik vroeg Simeon aan Mark of hij hem SRD 200 kon lenen. “Vandaag niet, morgen kan wel’, hield Mark zijn Guyanese vriend voor. Mark hield Simeon voor dat hij van plan was om een taxichauffeur van zijn voertuig te beroven. De auto zou hij vervolgens verkopen. Simeon had oor hiernaar. Met hun drieën beraamden zij een plan. Op 29 januari reden zij langs verschillende taxibedrijven. Het plan was om een taxi te bestellen, daar waar op dat moment slechts één taxichauffeur aanwezig zou zijn. De mannen wilden namelijk geen enkele getuige. Dat was het geval bij een taxibedrijf aan de Vierde Rijweg. De 42-jarige taxichauffeur Perkash Soechit moest hen brengen naar de Noordpolderdam. Het was de bedoeling dat de taxichauffeur gekneveld en langs de weg achtergelaten zou worden. Dat gebeurde echter niet.

Op een afgelegen gedeelte van de weg werd Soechit op zeer brute wijze om het leven gebracht. Koeliboi begon als eerste te steken. Mark stapte uit het voertuig, liep naar de zitplaats van Soechit en sneed vervolgens zijn keel door. Het ontzielde lichaam werd vervolgens langs de weg gedumpt. Deze verklaring legde de agent K.A. gisteren af aan de kantonrechter Anandkoemar Charan. De verdachte Simeon P. legde deze verklaring af bij K.A. Koeliboi is nimmer aangehouden.

Brigadier W.D. van de Forensische Opsporing, die gisteren eveneens als getuige werd gehoord, zei dat gelet op de bloedsporen in het voertuig en de verwondingen op het lichaam van het slachtoffer, hij in het voertuig is afgeslacht. W.D. zegt dat twee mannen dit feit moeten hebben gepleegd. Soechit had een gapende snijwond in zijn halsstreek, een aantal snijwonden aan zijn gelaat en armen. Ook was er een snee tussen zijn duim en wijsvinger. Volgens de brigadier moet het slachtoffer op enig moment gepoogd hebben om het mes tegen te houden. Het lichaam moet vervolgens uit het voertuig zijn gegooid, gelet op het feit dat zijn lichaam en gezicht tegen een schutting van prikkeldraad hing. Op enkele meters verwijderd van het lichaam werd in hoog wied een groot mes aangetroffen. In de woning van de verdachte Simeon werden kledingstukken met bloedsporen aangetroffen.

Naast de twee agenten, werden gisteren ook nog twee andere agenten, die belast waren met het onderzoek, gehoord. De kantonrechter heeft, nadat de advocate van Mark M., het verzoek hiertoe deed, het bevel gegeven dat over beide moordverdachten een psychologisch en een FMZ-rapport worden uitgebracht. In afwachting op beide rapporten is deze zaak geplaatst op de rol van 7 december 2009.

Het voertuig van Soechit werd teruggevonden in Nickerie. De politie in het rijstdistrict stuitte op het onbeheerd achtergelaten voertuig, waarin bloedsporen waren aangetroffen. De auto, van het merk Toyota Premio en met kentekennummer PLL 3237, werd tegen 8.00 uur ‘s morgens opgemerkt door omwonenden van een zijsteeg van de Soekramsingstraat. De mannen hadden het kentekenplaat verwisseld.


Widjai Ganesh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

20-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics