Nickerie.Net, vrijdag 06 november 2009


Volksuniversiteit Nickerie start op 27 oktober  
Geplaatst: 20/10/2009

Nickerie -  Op de RG Bueno Bibaz Muloschool is vorig week een informatiedag gehouden voor Nickerianen die belangstelling hebben om te studeren aan de volksuniversiteit. Voortrekker Kenneth Donk heeft de geÔnteresseerde personen informatie verschaft over wat zij allemaal kunnen verwachten. Zo heeft hij aangegeven dat de volksuniversiteit reeds een bestuur heeft. Als rector van het instituut hebben zij professor Dewanand Mahadew, terwijl voor de nodige communicatie Akhiel Mahabier zorg draagt, beiden oud-leerling van de heer Donk. Binnenkort wordt de officiŽle website van de volksuniversiteit gelanceerd. Tot nog toe hebben er zich tien personen aangemeld, zegt Donk. Met de start zal Nickerie wederom een nieuwe onderwijstype hebben. Om toegelaten te worden, moet men tenminste een middelbare schoolopleiding of daaraan gelijk gesteld hebben gevolgd. De studie die uit vijf modules bestaat, moet binnen anderhalf jaar worden afgerond.

Gestart zal worden met het onderdeel Wijsbegeerte, gevolgd door Humanisme, HindoeÔsme, Christendom en Islam. Het doel van de volksuniversiteit is erop gericht om mensen op een heel andere wijze te onderwijzen, zodat zij een bredere inzicht hebben in hun denken, doen en beslissen. Na afronding van de studie zullen de studenten aan de hand van hun prestatie een certificaat ontvangen als bewijs.

Er zal gebruik worden gemaakt van lokaal gekwalificeerde krachten, alsook gastdocenten uit Nederland. Donk benadrukt dat de opleiding nog niet valt onder Minov.

De studenten moeten een inschrijfgeld van SRD 50 storten, terwijl maandelijks een bedrag van SRD 35 neergeteld moet worden. Verder komen er hier en daar wat kleine additionele kosten bij kijken. De colleges die op 27 oktober aanvangen, worden verzorgd op het complex van de RG Bueno Bibazschool (Mulo 1), voornamelijk in de avonduren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

20-10-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics