Nickerie.Net, vrijdag 06 november 2009


Beruchte drug burundanga dichtbij Surinaamse grens
Geplaatst: 04/11/2009

Paramaribo -  Uit welingelichte politiebronnen is vernomen dat de zeer gevaarlijke drug burundanga afkomstig uit Colombia, dichtbij de Surinaamse grens is en misschien ook al in het land is binnengesmokkeld. Burundanga, ook wel bekend onder de naam scopolamine, schijnt nu zeer in trek te zijn bij Colombiaanse en Braziliaanse criminelen. De reden hiervoor is heel simpel. Zodra burundanga toegediend wordt, verandert men in een soort zombie-achtige persoon. De gedrogeerde persoon doet dan alles wat hem/haar gevraagd wordt. Sterker nog kunnen criminelen, personen die onder invloed van burundanga zijn, misbruiken om woningen leeg te roven, zonder dat die persoon er weet van heeft.

Gebruik of toediening van de drug kan de dood tot gevolg hebben. De drug, die ook in delen van Europa zijn intrede heeft gedaan, wordt via visitekaartjes verspreid. De hand waarmee zo een kaartje is ontvangen, begint plotseling een vreemde geur te produceren, waardoor men zich onwel voelt en later niets meer kan herinneren. De gemeenschap wordt ernstig gewaarschuwd voor deze drug en criminelen die deze misbruiken. Ouders en verzorgers dienen steeds hun kinderen erop te attenderen dat zij niks van vreemdelingen moeten accepteren.


Nickerie.Net Extra:

Er circuleren vooral ketting-mails veel wilde verhalen over Burundanga (Scopolamine), echter heeft dit middel pas effect bij landurige blootstelling hieraan of bij inname hiervan.

Scopolamine, ook bekend als levo-duboisine, en Scopolamine, is een alkaloļde tropane geneesmiddel met muscarine-antagonist effecten. Het wordt verkregen uit planten van de familie Solanaceae (nachtschade), zoals bilzekruid, soort giftig onkruid en Angel's Trumpets (Datura resp. Brugmansia spec.), en uit sommige kurkbomen (Duboisia soorten). Het is een van de secundaire metabolieten van deze planten. Daarom is scopolamine een van de drie belangrijkste actieve componenten van belladonna en stramonium tincturen en wordt als poeders gebruikt in geneesmiddelen samen met atropine en Hyoscyamine. Scopolamine werd geļsoleerd uit plantaardige bronnen door wetenschappers in 1881 in Duitsland en de beschrijving van de structuur en de activiteit volgde kort daarna.

Scopolamine heeft anticholinerge eigenschappen en heeft legitieme medische toepassingen in zeer kleine doses. Als voorbeeld, bij de behandeling van reisziekte. De de dosis kan geleidelijk worden vrijgelaten uit een transdermale pleister met een hoeveelheid van slechts 330 microgram (ľg) per dag. In zeldzame gevallen hebben ongewone reacties op gewone doses van scopolamine voorgedaan zoals verwardheid, agitatie, onsamenhangende spraak, hallucinaties, paranoļde gedrag en wanen. Bij grote hoeveelheden, wat in criminele circuit door kwaadwilligen kan worden toegediend, kunnen de bijwerkingen tot ernstige gedragsstoornis leiden bij slachtoffers. Waakzaamheid is dus geboden ! (Bron: Wiki).

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

05-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics