Nickerie.Net, vrijdag 06 november 2009


PL gokt in Nickerie op Hindostaanse stemmen met Hindostaanse kandidaat
Geplaatst: 06/11/2009

Nickerie -  Volgens Dagblad Suriname wil Pertajah Luhur (PL) met het kandideren van Ramdew Karaya zeker zijn van zetelwinst in het rijstdistrict Nickerie. Met Karaya zal de PL haar laatste troef uitspelen om politiek nog van betekenis te zijn in het rijstdistrict. DBS verneemt dat Karaya samen met drs. Soender Hanoeman als toppers van het presidium geplaatst zijn op de kandidatenlijst. Vooral Karaya kan bogen op steun van PL-voorzitter Paul Somohardjo, vanwege zijn verdiensten voor de partij in Nickerie. Karaya zegt in een eerste reactie niets af te weten van zijn kandidaatstelling op de DNA-lijst. Hij geeft evenwel aan met vier andere toppers van het Hindoepresidium geplaatst te zijn op de PL-lijst van representanten. Op deze lijst prijken namen van personen die bij eventuele verkiezingswinst geplaatst zullen worden op strategische posten, zoals de post van districtscommissaris.

Karaya zegt vanwege zijn leeftijd geen ambities te hebben voor de functie van assembleelid. “Mocht de partijvoorzitter toch op mij een beroep doen die functie te bekleden, dan zal ik niet weigeren”, zegt Karaya. De Hindoestaanse PL-trekker is ervan overtuigd dat de partij bij de aanstaande verkiezingen met een zetel binnenkomt in Nickerie. Het presidium is daarvoor al geruime tijd keihard bezig met veldmobilisatie. De politicus is van oordeel dat de partij zich niet meer moet laten lenen als ondersteuner om een andere politieke partner te bevoordelen in het district. Hij verwijst naar de laatste verkiezingen waar Carmelita Ferreira met steun van de stemmen van PL gekozen is als NPS parlementariër in Nickerie.

Volgens Karaya zal de PL in mei 2010 de meeste stemmen krijgen van boeren in de polders, die door de inzet van Somohardjo titel op de grond hebben gehad. Deze groep voelde zich jarenlang in de steek gelaten door de VHP, die decennialang loze beloften deed voor het in orde maken van grondpapieren. De partijtrekker zegt dat het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) momenteel bezig is met de afhandeling van een restant van enkele honderden aanvragen van boeren voor titel op de grond. De districtscommissaris van Nickerie zou reeds positief advies hebben uitgebracht voor deze restgroep. Karaya ziet de uitgifte van ruim 2000 grondpapieren in de afgelopen twee jaar aan Nickerianen een verdienste van de PL.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

06-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics