Nickerie.Net, vrijdag 06 november 2009


Vraagtekens rond NDP-kandidatuur van dokter Abel

Nickerie -  'Liever geen kandidaat dan een kandidaat voor een partij waar nog zoveel bloed aan de vinger kleeft van de partijtoppers' is de algemene opinie over de kandidaatstelling van dokter Erwin Abel voor de NDP.  Dokter Abel heeft een zeer goede reputatie als arts bij zijn patiŽnten en wordt ook regelmatig geprezen als de beste huisarts van district Nickerie. Het is voor velen daarom een bittere constatering dat dokter Abel zich als kandidaat heeft gesteld voor een partij waarbij de partijtoppers nog een rechtzaak aan hun broek hebben hangen vanwege decembermoorden waarbij ook prominente Nickerianen op een brute wijze zijn afgeslacht.

Voor de NDP kandidaatstelling lijken de kaarten te zijn geschud. Dokter Erwin Abel wordt lijsttrekker op de kandidatenlijst van de NDP in Nickerie. Dat laat NDP-topper Rashied Doekhie terloops weten. Naast Abel worden de namen van dokter Djotish Jaggernath en onderwijzeres Nisha Kurban genoemd. Zij maken een meer dan redelijke kans om ook op de verkiezingslijst te staan.

'Ik beslis wie op welke plaats komt', zei Doekhie tegenover Dagblad Surianame. Maar nu moet hij rekening houden met Nieuw Suriname en KTPI, Megacombinatiepartners. Op 25 februari volgend jaar zijn de kandidaten definitief bekend, want dan is het duidelijk hoeveel plekken de NDP op de lijst krijgt.

Voor de NDP-topman maakt het niet uit of hij wel of niet wordt gekandideerd. Die beslissing laat hij aan de paarse partij over.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

05-11-2009

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2009. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics